Ağır hasta ve 25 yaş altı esirler takas edilecek
Rusya-Ukrayna arasındaki ikinci barış görüşmesi dün Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Taraflar tüm ağır hastalar ve 25 yaş altı esirlerin takasında anlaştı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Liderler toplantısıyla barışı hedefliyoruz” dedi
Türkiye'nin girişimleri, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın barış diplomasisiyle Rusya ve Ukrayna dün İstanbul'da yeniden masaya oturdu.
'İNSANİ NOKTADAYIZ'
LİDERLER ZİRVESİ İÇİN 29 HAZİRAN ÖNERİSİ
Ukrayna tarafı görüşmelere 3 net gündem maddesiyle geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin sunduğu teklifin ilk maddesi, kapsamlı ve koşulsuz bir ateşkes. Rusya şimdilik koşulsuz ateşkesi kabul etmiyor. Ukrayna tarafı, hem tüm savaş esirlerinin özellikle çocukların iadesini talep ediyor. Ukrayna, çözüm için liderler düzeyinde bir toplantının şart olduğunu belirtiyor. Zirve önerisi için 29 Haziran tarihi teklif edildi. Ukrayna, savaşın sona ermesi için ilk adımın bu zirve olduğunu vurguladı.
RUSLAR İLK KEZ BELGE SUNDU
Toplantıda Rus tarafı Ukrayna'ya ilk kez bir belge sundu. Ukrayna heyeti bu belgeyi bir hafta boyunca inceleyeceklerini ve değerlendirmelerini sonra sunacaklarını açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri'nin New York'ta sunduğu koşulsuz ateşkes teklifinin de henüz kabul görmediği belirtildi.
ÇOCUKLARIN LİSTESİNİ İLETTİK
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak "Bugün İstanbul'da yapılan görüşmelerde Ukrayna tarafı, iade edilmesi gereken Ukraynalı çocukların listesini resmen Rus tarafına teslim etti. Bunlar, Rusya'nın yasa dışı olarak sınır dışı ettiği, zorla yer değiştirdiği veya geçici olarak işgal ettiği topraklarda tuttuğu yüzlerce çocuk" ifadelerini kullandı.
DÜNYANIN EN GÜZEL MANZARALI YAYINI
İstanbul barış müzakerelerinin yapıldığı Çırağan Sarayı'nda yerli ve yabancı basın mensuplarının mesaisi saatler öncesinden başladı. Dünyanın önde gelen medya kuruluşlarının yüzlerce çalışanı canlı yayınlarla izleyicilerine tüm gelişmeleri İstanbul'dan aktardı. Gazeteciler, sunmlarında sık sık İstanbul Boğazı'nın ve tarihi yapıların büyüleyici güzelliğinden de bahsetti.
EN SON HABERLER
- 1 Fon soruşturmasında yeni gözaltı
- 2 Beştepe'de kritik mesai! Ana gündem Terörsüz Türkiye! Kabine Başkan Erdoğan liderliğinde toplanıyor
- 3 MHP lideri Bahçeli'den 'Kazakistan Cumhuriyet Günü' kutlaması
- 4 Devlet Bahçeli'den 25 Ekim Kazakistan Cumhuriyet Günü mesajı: Devletiniz ebed müddet olsun
- 5 MKE'nin TOLGA ve PİRANA sistemleri hedefleri tam isabetle vurdu
- 6 Kırmızı bültenle aranıyordu... Valmir Berısha yakalandı
- 7 "Asrın inşa seferberliği" ABD basınının gündeminde
- 8 Başkan Erdoğan: Kimliksizleştirme siyasetine maruz bırakıldık
- 9 Yumruklar havada uçuştu
- 10 Kültürel mirasımızı yeni nesillere aktarmalıyız