57 milyon TL’lik avans skandalı
TARİŞ Pamuk Birliği’nin 57 milyon liralık avans skandalı yargıya taşındı. Avans verilen şirket iflas edince birliğe borcunu ödeyemedi. Yöneticiler hakkında zimmet iddiasıyla soruşturma başlatıldı
Dilekçede, Olgaç Tarım Ürünleri şirketinin pamuk alım miktarı ve çırçır işletme kapasitesi dikkate alınmaksızın, diğer alım yapılan birliğe bağlı kooperatifler de dahil olmak üzere, diğer özel sektör firmalarına verilen avansların çok üzerinde avans verildiği belirtildi. Buna ek olarak kooperatifin nakdi kaynaklarının Olgaç şirketinin hesaplarına aktarıldığı ve alacakların da tahsilinin mümkün olmadığı vurgulandı.
PARAYI GERİ ALAMADILAR
Şikayet dilekçesinde, faaliyetlerine yeni başlamış olan bir firmaya 1.5 ay gibi çok kısa bir sürede 57 milyon lira birlik kaynağından avans olarak verilmesinin hayatın olağan akışına aykırı bir durum olduğu, bu denli büyük bir avans ödemesinin önemli bir kısmının kooperatif birliğince geri alınamaması da zimmet suçunun oluşturduğuna dikkat çekildi. Serhan Seyhan bu nedenle TARİŞ Pamuk Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Başkan Vekili Ali Şimşek, yönetim kurulu üyeleri Nuri Aksay, Murat Dinçarslan, Murat Angın ve İsmail Peker'in yargılanmasını istedi. Bu başvuru üzerine soruşturma başlatan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünü muhakkik olarak atayarak, iddialarla ilgili inceleme yapıp bir rapor hazırlanmasını istedi.
EN SON HABERLER
- 1 Ziraat Bankası'ndan "Tera Yatırım" iddialarına yanıt: Nakdi ve gayrinakdi riski bulunmamakta
- 2 SON DAKİKA | Başkan Erdoğan: Durmak yok, dimdik ayaktayız
- 3 Yeni Parti'nin Meclis'teki skandal hareketine peş peşe tepkiler: Millî iradeye ciddi bir saygısızlık
- 4 SON DAKİKA: MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun ses kaydı ortaya çıktı: “Hakemliğini bitirmekle bitirmemek arasındayım"
- 5 SON DAKİKA | Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu: Hülya Terzioğlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu
- 6 Başkan Erdoğan'dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı
- 7 Başkan Erdoğan'dan TBMM'de siyasi partilere tarihi mesaj: Büyük Türkiye için mutabakat şart
- 8 Büyüklerimizin yanında durmak bizi biz yapan değerlerin gereği
- 9 Kurtulmuş'tan yeni anayasa çağrısı
- 10 Dışişleri’nden, Husilerin Suudi Arabistan’a yönelik saldırısına tepki!