Kutsal topraklarda bulunan 1.8 milyon hacı, Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde de hac farizalarını yerine getirdi. Bayramın birinci günü sadece "Büyük Şeytan" olarak bilinen 'Akabe Cemresi'ne 7 taş atıp Kâbe'de ziyaret tavafını yapıp bayram namazı ve cuma namazının ardından ihramdan çıkan hacılar, bayramın ikinci ve üçüncü gününde de öğle namazının ardından küçük, orta ve büyük cemrelere yedişer taş daha attı.
Hacılar, 49 taş ile haccın rükunlarından biri olan şeytan taşlama vazifelerini tamamladı. Son olarak Kâbe'de Veda Tavafı yapacak olan hacıların yurda dönüş yolculuğu 11 Haziran'da başlayacak. Kafilelerin dönüşü 7 Temmuz'a kadar sürecek.
Şeytan taşlama vazifelerini yerine getiren 84 bin 942 Türk hacıdan bazıları duygularını SABAH'a anlattı:
*Safiye Demirel: Gözü kör olsun şeytanın bize yanaşmasın artık.
*Kasım Oruç: Şeytanı taşlarken kendi nefsimize de gururumuza da kibrimize de taş fırlattık. Rabbim kabul buyursun inşallah.
*Kazım Gül: Şeytanın 2 gözünü de vurdum. 14 yıllık hasreti bitirdik. Hacı olmanın sevincini yaşıyorum. Mutluyum.
*Hakkı Turpçu: İnşallah bu şeytan bize bir daha yanaşmaz, bizden uzak olsun. Bacaklarını kırdım.
*İbrahim Şentürk: İslam alemini, Ümmeti Muhammed'i ve ülkemizi şeytanlardan korusun ve kurtarsın. Sevincimi anlatamam. Bambaşka bir şey burada olmak, hacı olmak her günü ayrı güzel, her günü kıymetli nasıl geçti anlamadım.