Tugay itiraf etti: “Sendika geri adım atmazsa 1030 işçi işten çıkarılacak”
Geçtiğimiz günlerde SABAH Gazetesinde yer alan işçi kıyımı haberinin ardından “toplu işten çıkarma yok’ diyen İZBB Başkanı Cemil Tugay, deyim yerindeyse sonunda baklayı ağzından çıkardı. Tugay, düzenlediği basın toplantısında belediye şirketlerinde çalışan 1030 işçinin işten çıkarılması ile ilgili yasal prosedürün tamamlandığını açıkladı. Tugay, işten çıkarmaların sorumlusu olarak da 31 Mart 2024’te gerçekleştirilen yerel seçimlere 5 gün kala Belediye İş Sendikası ile 5 bin 800 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinin altına imza atan bir önceki CHP’li İzBB Başkanı Tunç Soyer’i gösterdi. Sendikadan işçilerin 1 yıl önce imzalanan toplu sözleşme ile elde ettikleri haklarından vazgeçmesini isteyen Tugay, bu haklardan vazgeçilmemesi halinde 1030 işçinin işten çıkarılmasının kaçınılmaz olduğunu anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Egemenlik binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.
TOPU SENDİKAYA ATTI
İşten çıkarmalar yaşanmasın diye Belediye-İş Sendikasına ziyaretler gerçekleştirdiğini belirten Tugay: "Bu artışların bütçeyi zorladığını, aynı zamanda diğer sendikanın da aynı şeyleri talep ettiğini belirttik. Bu durumu anlamak ve gereğini yapmak zorundasınız dedik. Ne yazık ki İzmir'deki sendika yöneticilerinden ne de genel merkezden cevap alamadık. Bizden önce imzalanmış olan bu ücret artışını yargıya taşıyıp uyarlama davası açtık. Bu dava devam ediyor." Diye konuştu.
HAKLARDAN VAZGEÇERSENİZ İŞÇİ ÇIKARMAM
Mahkeme sürecinin büyük ihtimalle sendika lehine sonuçlanacağını belirten Tugay; Belediye-İş sendikasına bu durumu düzeltmemesi halinde bazı çalışanlarla yolları ayırmak zorunda kalacaklarını ilettiklerini söyledi.
1030 ÇALIŞANLA YOLLARI AYIRACAĞIZ
Belediye İş Sendikasından şu ana kadar olumlu bir geri dönüş olmadığını belirten Tugay; "İlgili iş yasasından aldığımız mevzuat hakkıyla, yasal hakkımızı kullandık. 1 ay öncesinden bildirimde bulunduk, bugün bin 30 civarında çalışanla yollarımız ayırmak için resmi prosedürü yerine getirmiş bulunuyoruz. Eğer belediye iş sendikası, belediyeyi ve halkı düşünmeden kendi ekmeklerini kazandıkları bu kurumu düşünmeden ısrarcı olursa bundan sonra işten çıkarılacak arkadaşlarımızın sorumlusu sendikadır, biz değiliz." Diye konuştu.
"SORUMLU SEÇİMDEN ÖNCE İMZAYI ATANLAR"
Açıklamasında Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul'un kendisine yönelik olarak sarf ettiği "Önce bankamatikleri işten çıkarsın" sözlerine de değinen Tugay; "Benim bildiğim bankamatik yok. Eğer kendi biliyorsa iletsin hemen çıkartalım." Dedi. Açıklamasına; "Bugün seçimden 5 gün önce atılan sorumsuz atılan imzanın sonuçlarını yaşıyoruz. Bu sonuç o imzayı atan 2 tarafın sorumluluğundadır." Diye konuştu
SENDİKACI YAKINLARINI DA İŞTEN ÇIKARACAĞIM
Geçtiğimiz günlerde yaşanan grev sürecinde gündeme gelen sendika yöneticilerinin belediyede çalışan yakınları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Tugay: "5 yılda işe alınan sendika yöneticilerinin yakınlarının tamamını işten çıkartacağız." Diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 ICRYPEX’in patronu Gökalp İçer uyuşturucu ve bir kadın avukatın ölümü
- 2 SON DAKİKA | Necip Hablemitoğlu FETÖ planıyla suikasta uğradı! Savcıdan ağır müebbet talebi
- 3 Yaylada sohbet | Yavuz Donat yazdı
- 4 Resmi Gazete'de yayımlandı: Kamu kurumları ve bakanlıklarda kritik atamalar
- 5 Emine Erdoğan'dan Eskişehir'deki orman şehitleri için taziye mesajı
- 6 SON DAKİKA | Beyoğlu'nda korkutan patlama! Bir bina kısmen çöktü
- 7 Barışa açılan kapı! İstanbul’da tarihi buluşma
- 8 Dışişleri’nden İsrail’in Batı Şeria’nın ilhak talebine tepki! “İsrail’in saldırganlığına karşı caydırıcı önlemler alınmalı”
- 9 40 Eurofıghter savaş uçağı alımı için ön anlaşma yapıldı: Gök vatana Avrupalı avcı
- 10 SON DAKİKA | Beyoğlu'nda korkutan patlama! Bir bina kısmen çöktü