İmamoğlu duruşmasında ses ve görüntü kaydına soruşturma
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ekrem İmamoğlu’nun dün yapılan duruşması sırasında kanuna aykırı ses ve görüntü kaydı alanlar ve sosyal medyada yayanlar hakkında re’sen soruşturma başlatıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun, bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesiyle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle 'terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek', 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı İmamoğlu'nun 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. Dün görülen duruşmada İmamoğlu'nun mahkeme salonunda çekilen fotoğraf ve videoları da ortaya çıkmış ve sosyal medyada paylaşılmıştı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, dün yapılan duruşma sırasında sanık İmamoğlu'nun ses ve görüntülerini yetkisiz olarak kayda alan veya nakleden kişi ve kişiler hakkında re'sen soruşturma başlattı.
EN SON HABERLER
- 1 Fon soruşturmasında o isimlerden 5 milyarlık gönüllü ödeme
- 2 Bakan Fidan’dan R4 ve R+R3 paylaşımı: “İstikrara katkı sağlamasını temenni ediyoruz”
- 3 AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan: 2028’de rekor oyla cumhurbaşkanımızı yeniden seçeceğiz
- 4 Türkiye Diyanet Vakfı'ndan fon iddialarına yalanlama: Herhangi bir mali kaynak bulunmuyor
- 5 Kadıköy ve Maltepe belediyeleri Yeni Parti’ye geçti
- 6 Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay görevden uzaklaştırıldı
- 7 Bakan Uraloğlu: Cumhurbaşkanımız, ülkemizi güven adası haline getirdi
- 8 Başkan Erdoğan Üsküdar ve Ataşehir belediye başkan vekillerini kabul etti
- 9 Başkan Erdoğan 7 ülkenin Dışişleri Bakanlarını kabul etti
- 10 Sosyal medyada 1 Kasım alarmı! DMM'den 'Yaş doğrulaması' dolandırıcılığı uyarısı: Sadece e-devlet'ten yapılacak