SON DAKİKA | Kabine Beştepe'de toplanıyor! Gündem yoğun: İşte masadaki konular
Son dakika haberi: Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 30 Haziran'da yapılacak olan kabine toplantısında, ’Terörsüz Türkiye’ çalışmaları başta olmak üzere, İsrail saldırganlığı, ekonomi ve dış politika alanında birçok konunun yer alması bekleniyor. Toplantıda terörsüz Türkiye hedefi kapsamında sürece ilişkin atılacak adımlar ele alınacak.
Son dakika haberi: Kabine 30 Haziran'da yoğun gündemle toplanacak. Toplantı, Başkan Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilecek. Toplantının ana gündeminde ise yine terörsüz Türkiye ve İsrail saldırganlığının ana gündem olması bekleniyor. Toplantıda ayrıca ekonomi ve dış politikada atılacak adımların da görüşülmesi bekleniyor.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE İÇİN ATILACAK ADIMLAR GÜNDEMDE
Terörsüz Türkiye hedefi kapsamında sürece ilişkin değerlendirmeler ve atılacak adımların gündeme gelmesi bekleniyor. Terör örgütünün silah bırakma sürecine ilişkin olarak sürecin yaz aylarında gerçekleşmesine ilişkin beklentiler ve süreç masaya getirilecek.
ZAMLAR VE TEŞVİKLER GÖRÜŞÜLECEK
Ekonomi alanında atılan ve atılacak adımlara ilişkinde gündemlerin masada olması beklenen kabine toplantısında, enflasyonla mücadele, yeni teşvik ve destek paketlerine ilişkin değerlendirmelerin yapılması ve ayrıca süren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinin gündeme gelmesi bekleniyor. Buna ek olarak memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın görüşülmesi de öngörülüyor.
YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI DA GÖRÜŞÜLECEK
Kabine toplantısında, yeni Anayasaya ilişkin süren çalışmalar ve sürecin detaylarının konuşulması bekleniyor. Geçtiğimiz ay kurulan yeni Anayasa Komisyonu çalışmalarını bir süredir sürdürüyor.
İSRAİL SALDIRGANLIĞI MASADA
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının da konuşulacağı kabine toplantısında, İsrail'in durmadan saldırılarına devam etmesi ve bölgesel olarak oluşturduğu huzursuzlukların gündemde yerini alacak.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Fidan, Hırvatistan Parlamento Başkanı ile görüştü!
- 2 Bakanlık duyurdu: Sosyal medya fenomeninin “çorap bağışı” paylaşımına suç duyurusu!
- 3 Bakan Çiftçi: “Suudi Arabistan’a saldırılar bölgesel istikrarı sarsan tehlikeli bir boyut kazandı”
- 4 Bakan Kurum: "İstanbul depremi milli güvenlik meselesidir"
- 5 YÖK'ten yeni karar: Dijital Üniversite Platformuna ek kontenjan sağlayacak
- 6 CHP Sözcüsü Müslim Sarı'den Mustafa Sarıgül açıklaması: Milletvekili olmak, suç işleme özgürlüğü getirmez
- 7 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Suudi Arabistanlı mevkidaşıyla bir araya geldi
- 8 Eğitim bakanları COP31'de bir araya gelecek: Türkiye İklim Okulu açılacak
- 9 Türkiye ile Katar arasında savunma sanayi işbirliğinde yeni dönem
- 10 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan fon soruşturması açıklaması