Rekabet Kurulu soruşturmayı tamamladı! OPET'e 131 milyon TL ceza
Rekabet Kurulu, bayilik ilişkisini kira yoluyla 5 yılın ötesine taşıyan OPET’e 131 milyon TL ceza kesti. Uygulama, rekabetin kısıtlanması olarak değerlendirildi.
Rekabet Kurulu, OPET Petrolcülük AŞ hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Soruşturmada OPET'in, bayilik sözleşmeleri sürerken, bayilik faaliyetinin yürütüldüğü taşınmazlar üzerinde kendi lehine kira hakkı tesis ettiği ve bu sayede bayi ile olan bağını beş yılın ötesine taşıdığı tespit edildi.
Kurul, bu yöntemin rekabeti kısıtlayıcı nitelikte olduğunu belirtti. Bayilik ilişkisinin dolaylı biçimde uzatılarak rakiplerin pazara girişinin engellendiği ve bağımlı bayi yapısının pekiştirildiği ifade edildi.
Soruşturma sürecinde OPET'in uzlaşma başvurusu kabul edildi. Şirketin ihlali kabul etmesiyle birlikte süreç sonlandırıldı. Kurul, OPET'e 130 milyon 791 bin 81 TL idari para cezası verdi.
EN SON HABERLER
- 1 Son dakika: Lutfi Arıboğan’a FETÖ iddianamesi
- 2 Başkan Erdoğan Türk Devlet Teşkilatları Genel Sekreterini kabul etti
- 3 TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'Terörsüz Türkiye' açıklaması: Her şey tıkır tıkır ilerliyor
- 4 ANSET soruşturmasında şok iddianame! Açıklanamayan para transferleri ve rüşvet iddiaları...
- 5 Bakan Tekin’den önemli açıklamalar: MEB Meta’ya dava açacak! ‘Çocukların erişemeyeceği şekle sokun’
- 6 SON DAKİKA… Özgür Özel A Haber’i hedef gösterdi! Muhalefetin tehdit siyasetine tepki yağdı: Yerli ve milli medya konforlarını bozdu!
- 7 Türkiye-Libya mutabakatında yeni dönem: Doğu Akdeniz’de dengeler değişiyor!
- 8 Kuklalar belli kuklacı kim? Organize itibar suikastını kim, neden harekete geçirdi? 17-25 Aralık'ın 13 sene sonra sergilenen 2.0 versiyonu
- 9 SON DAKİKA… MSB’den Libya açıklaması! Doğu Akdeniz’deki hakların korunmasına katkı sağlayacak
- 10 SON DAKİKA | Mustafa Sarıgül’ün o koruması gözaltına alındı! Kara para dosyasında 200 bin dolarlık "Montaj raporu" skandalı