Türkiye ile BAE arasında 7 ortak anlaşma imzalandı! Başkan Erdoğan: Her alanda ciddi mesafe kat ettik
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan huzurunda, iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı. BAE ile ticaretten altyapıya, savunma sanayinden enerjiye, teknolojiden ulaştırmaya kadar her alanda ciddi mesafe kat ettiklerini dile getiren Başkan Erdoğan, "Daha 3 yıl öncesine kadar, 'ticaret hacminde 10 milyar dolara ulaşır mıyız?' diye hesap yaparken bu yıl 20 milyar doları aşmayı temenni ediyoruz. Orta vadeli hedefimiz olan 40 milyar dolara da her iki tarafın kararlı adımlarıyla ulaşacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Başkan Erdoğan ve Al Nahyan, ikili görüşmeleri ve Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey'in ilk toplantısına başkanlık etmelerinin ardından iki ülke arasındaki ortak anlaşmalar imza altına alındı.
Başkan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey'in ilk toplantısı vesilesiyle Al Nahyan ve heyetini Ankara'da misafir etmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.
EN SON HABERLER
- 1 Resmi Gazete'de yayımlandı: 11 üniversiteye rektör atandı
- 2 Bakan Fidan: "Ada'daki çözüm iki devletten geçiyor"
- 3 MİT Başkanı Kalın: "Filistin'de barış, onur ve özgürlük mücadelesi"
- 4 Emine Erdoğan: Kadınlar sanatın ve zanaatın atan kalbidir
- 5 Bakan Çiftçi’den fon soruşturmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama: "433 şüpheliden 112’si tutuklandı"
- 6 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe hakkında ev hapsiyle tahliye kararı
- 7 Bilal Erdoğan gençlerle bir araya geldi: Aile yapımız hala çok güçlü
- 8 Hakan Bahçetepe’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası
- 9 Fenerbahçe otobüsüne saldırı soruşturmasında yeni iddianame: 5 şüpheli için istenen ceza belli oldu
- 10 Bakan Kacır, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman tarafından kabul edildi