‘İsrail saldırısını lanetliyorum’
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Katar'daki Hamas müzakere heyetine yönelik saldırısına sert tepki gösterdi. Erdoğan, N Sosyal hesabından paylaştığı açıklamasında şunları kaydetti: "İsrail'in Katar'daki Hamas müzakere heyetine yönelik saldırısı, gözü dönmüş Netanyahu hükûmetinin çatışma ve istikrarsızlığı derinleştirme amacında olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koymuştur.
Uluslararası hukukun ve Katar'ın egemenliğinin açık ihlali olan bu saldırı, kardeş ülke Katar'ın da güvenliğini ve huzurunu hedef almıştır. Bu saldırıyı lanetliyorum. Türkiye, tüm imkânlarıyla Filistinli kardeşlerinin ve müttefiki, stratejik ortağı ve dostu Katar Devleti'nin yanındadır. Terörizmi bir devlet politikası haline getirenler hedeflerine asla ulaşamayacaktır.
İsrail'in, kendisiyle birlikte tüm bölgeyi felakete sürüklemeyi amaçlayan haydutlukları karşısında dirayetli ve kararlı duruşumuzu koruyacak; ne pahasına olursa olsun barışı, uluslararası hukuku ve Filistin halkının özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz." Erdoğan'ın Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Es Sani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde de İsrail saldırısına karşı atılacak ortak adımlar ele alındı.
Menfur saldırıda şehit olanlar için taziyelerini sunan Erdoğan, Türkiye'nin Katar Devleti'nin ve halkının yanında olacağını belirtti. İki lider, Gazze'deki katliamın bir an önce durdurulması için birlikte çalışmaya devam etme konusunda mutabık kaldı. Bu arada Başkan Erdoğan dün Külliye'de 4 büyükelçiyi ayrı ayrı kabul etti. Paraguay Büyükelçisi Cirilo Guillermo Sosa Flores, Moldova Büyükelçisi Oleg Serebrian, Avustralya Büyükelçisi Sally-Anne Vincent ve Lüksemburg Büyükelçisi Daniel Da Cruz, Erdoğan'a güven mektuplarını sundu. Büyükelçilik mensupları ve aile fertlerini takdim eden büyükelçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
EN SON HABERLER
- 1 Sosyal medyada 1 Kasım alarmı! DMM'den 'Yaş doğrulaması' dolandırıcılığı uyarısı: Sadece e-devlet'ten yapılacak
- 2 SON DAKİKA | Bakan Fidan'dan acil ateşkes çağrısı: İran'a saldırı çatışmayı yayar
- 3 SON DAKİKA... MHP lideri Bahçeli'den Doğu Akdeniz mesajı: Türkiye kendi geleceği hakkında başkalarının karar vermesine müsaade etmeyecek!
- 4 Avukat Mücahit Birinci hakkında hapis talebi!
- 5 Edirne’ye 8 bin 812 metrekarelik yeni bilgi merkezi: Bakan Ersoy 160 bin kitap kapasiteli dev kütüphaneyi açtı
- 6 SON DAKİKA… Milli savunma hamlelerinde Türkiye örnek ülke! Kanada’dan SSB modeli hamlesi: Carney’den övgü dolu sözler
- 7 SON DAKİKA... Fon soruşturmasında yeni gelişme! Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik eski Genel Müdürü Taha Çakmak gözaltına alındı
- 8 SON DAKİKA… Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında ‘paramızı verin’ kavgası: 5 milyon 100 bin TL için ihtar çektik!
- 9 Başkan Erdoğan: 190'dan fazla ülkenin kaderi 5 ülkenin keyfine bırakılamaz
- 10 Milas Belediyesi'ne operasyon: Başkan Topuz ve oğlu da dahil 20 şüpheli adliyede!