SON DAKİKA | Eurofighter anlaşması imzalandı! Başkan Erdoğan: İngiltere ile ilişkilerin yeni bir nişanesi olarak görüyorum
Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ortak basın toplantısı öncesi Eurofighter Anlaşması'nı imzaladı. Eurofighter mutabakatını iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin yeni bir nişanesi olarak gördüğünü söyleyen Başkan Erdoğan, "Birleşik Krallık ile bu iş birliğimizin savunma sanayinde müşterek projelere de kapı aralayacağına inanıyorum." dedi.
Son dakika haberleri: Başkan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Birleşik Krallık Başbakanı Starmer'ı Türkiye'de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
"STRATEJİK ORTAKLIĞIMIZI ÇOK DAHA İLERİ BİR SEVİYEYE TAŞIYACAĞIZ"
"Stratejik ortak ve müttefik ülkeler olarak ikili konuların ötesinde uluslararası gündemi meşgul eden birçok meselede kendisiyle yakın diyaloğumuz var. Bugünkü görüşmelerimizin odağını ticaret ve savunma ilişkilerimiz teşkil etti. Malumunuz Birleşik Krallık ülkemizin en büyük ticaret ve yatırım ortakları arasında. Ticaret hacmimizi ilk etapta 30 milyar dolar, ardından 40 milyar dolara çıkartmak kararlılığındayız. Ekonomik ilişkilerimizi daha da güçlendirmek hususunda kararlıyız. Serbest ticaret anlaşmamızın güncellenmesi dahil birçok tedbiri ilgili kurum ve kuruluşlarımız alıyor. Üçüncü ülkelerde ortak yatırımlar yapma imkanları üzerinde de duruyoruz. Enerji ve savunma sanayi alanında yeni ortaklıklar kurmayı hedefliyoruz. Ayrıca, çok sayıda Birleşik Krallık vatandaşının Türkiye'yi ikinci evi olarak görmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla aramızda ikili işbirliği çerçeve belgesi imzalanmasına yönelik müzakerelere de başladık. İnanıyorum ki bu adımlarla ilişkilerimizi ve stratejik ortaklığımızı çok daha ileri bir seviyeye süratle taşıyacağız."
EN SON HABERLER
- 1 Özgür Özel’i kürsüdeyken eleştirdiler: O not kameralara takıldı! “Örgüt işlerine girmemesi lazım”
- 2 Libya'da kritik görüşme: MİT Başkanı Kalın, Dibeybe ile bir araya geldi
- 3 Türkiye'nin Libya diplomasisi sürüyor: Bakan Fidan, Başbakan Dibeybe ve Hafter ile görüştü
- 4 Bakan Kurum'dan Özgür Özel'e sert sözler: "Yolsuzluklarınızı örtemeyeceksiniz"
- 5 Bakan Çiftçi'den Brüksel'e terör uyarısı: Bir müttefikin toprağı, bir teröristin sığınağı olamaz
- 6 İletişim Başkanı Duran: “Libya Meclisi’nin deniz yetki alanları muhtırasını onaylaması memnuniyet verici”
- 7 Bakan Tekin: “Aile ve evlilik müessesesinin her aşaması saygı kültürünün unsurlarıyla bezenmiş durumdadır”
- 8 Bakan Çiftçi'den Brüksel'de terörle mücadele mesajı: Örgütler arasında herhangi bir ayrım yapılmamalı
- 9 İstanbul Valisi Davut Gül'den sel taşkını açıklaması: İstanbul'umuz başta olmak üzere Marmara için bir milat olması lazım
- 10 Bakan Gürlek: Belçika'nın FETÖ'ye karşı somut ve etkili tedbirler almasını bekliyoruz