Yıkılan camiye Selçuklu dokunuşu
Çardak köyünde gerçekleştirilen açılış töreni, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Törene protokol üyeleri, köy sakinleri ve davetliler katıldı. Okunan duaların ardından kurdele kesimi yapılarak cami ibadete açıldı.
Selçuklu mimarisi örnek alınarak inşa edilen caminin, kubbesiz olarak projelendirildiği ve depreme dayanıklı şekilde yapıldığı belirtildi. Yapımında el oyması ahşap mobilyaların kullanıldığı caminin, modern donanımı ve sağlam yapısıyla uzun yıllar köy halkına hizmet vermesi hedefleniyor.
Valiler kararnamesiyle Eskişehir'e vali olarak atanan Dr. Erdinç Yılmaz "Mimarisi, işçiliği her şeyi ile muhteşem olmuş. Gerçekten dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Son dakika | Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Büyük milletlerin imtihanı büyük olur!
- 2 Resmi Gazete'de yayımlandı! SPK Başkanı Mahmut Sütcü görevden alındı
- 3 Kara para aklama soruşturmasında yeni gelişme! Murat Ağırel ve Ömer Sarıgül dahil 15 kişi tutuklandı
- 4 Bu ülkeyi kimse çürütemez
- 5 Esenyurt Belediyesi'nde görev değişimi
- 6 İskân karşılığında hastanede kafe
- 7 Asrın inşa seferberliği rusları hayran bıraktı
- 8 Başkan Erdoğan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde konuştu: Sömürgecilere fırsat vermeyiz
- 9 COP31 zirvesi için hazırlıklar tamam
- 10 Resmi Gazete'de yayımlandı! SPK Başkanı Mahmut Sütcü görevden alındı