Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün'e hakaret eden kişi gözaltına alındı
Bakan Tunç: Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanımız Sayın Zeynep Akgün’e yönelik sosyal medyada paylaşılan ve suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmış, şüpheli gözaltına alınmıştır.
Bakan Tunç'un paylaşımı şu şekilde;
Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanımız Sayın Zeynep Akgün'e yönelik sosyal medyada paylaşılan ve suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, kamu barışına karşı suçlar kapsamında Türk Ceza Kanunu'nun 216. maddesi gereğince "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılmış, şüpheli gözaltına alınmıştır. Adli süreç titizlikle sürdürülmektedir. Bir kadını kılık kıyafeti, inancı ve yaşam tarzı üzerinden hedef alan; onurunu ve kişiliğini aşağılamaya yönelik bu çirkin ve ayrımcı ifadeler asla kabul edilemez. Seçilmiş bir kamu görevlisine ve milli iradeye yönelen bu nefret dili, hukuk ve vicdan önünde mutlaka karşılığını bulacaktır.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Çiftçi: "Bu yıl içerisinde; 625 organize suç örgütüne yönelik bin 741 operasyon gerçekleştirdik"
- 2 Merkezefendi Belediyesi’ne operasyon! Yeni Partili Başkan Şeniz Doğan ve eşi gözaltına alındı
- 3 Yasa dışı bahis ve suç örgütlerine darbe: Ankara, İstanbul ve Edirne’de operasyon!
- 4 Merkezefendi Belediyesi'ne operasyon: Çok sayıda şüpheli gözaltına alındı
- 5 Ankara merkezli 2 ilde DEAŞ operasyonu: 16 gözaltı
- 6 SON DAKİKA | Daltonlar suç örgütüne büyük operasyon! 30 ilde 85 gözaltı var
- 7 SON DAKİKA | Bakırköy Belediyesi'ne 'ihale' operasyonu: 68 gözaltı kararı! 2024-2026 yıllarına ait 42 ihale mercek altında
- 8 SON DAKİKA I Başkan Erdoğan: Türkiye sokağa teslim edilemez
- 9 Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in A Haber'i tehdidine sert tepki: Bize basın özgürlüğü dersi veremez
- 10 Başkan Erdoğan'dan emeklilere müjde: Yeni mali imkanlar oluşturulacak! "Sene sonuna kadar hayata geçireceğiz"