Bakan Gürlek açıkladı: E-Avukat ile cezaevlerinde dijital görüşme dönemi
Adalet Bakanı Akın Gürlek, yargı hizmetlerinde dijital dönüşüm kapsamında hayata geçirilen “e-Avukat” uygulamasıyla hükümlü ve tutukluların avukatlarıyla görüntülü görüşme yapabileceğini açıkladı. Yeni sistemle yüz yüze görüşme zorunluluğu azalırken, haftada iki kez ve toplam 30 dakika ile sınırlı görüşme imkânı sunulacak.
Adalet hizmetlerinde dijital dönüşüm sürecini geliştirmeye devam ettiklerini söyleyen Adalet Bakanı Akın Gürlek, "yenilikçi e-Avukat uygulamamızı kullanıma açıyoruz" dedi. Hükümlü ve tutukluların, sunulan bu ek imkân sayesinde yüz yüze görüşmeye ihtiyaç duymadan avukatlarıyla görüntülü görüşebileceğini aktaran Gürlek, "Görüşmeler, toplamda 30 dakika olmak kaydıyla haftada en fazla iki kez yapılabilecek. Yargı hizmetlerinde erişilebilirliği daha da artırarak, vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştıracak adımları atmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
EN SON HABERLER
- 1 Irak’ta ilk kez Irak Türkmen Cephesi’nden bir isim devlet bakanı oldu!
- 2 Alçaklığın bu kadarı! Vefat eden Dündar Ziya Gültekin'in ardından nefret kustular
- 3 Zonguldak Valiliği duyurdu! 16 Ekim 2026 Zonguldak'ta yarın okullar tatil mi?
- 4 İstanbul Afet Koordinasyon Toplantısı sona erdi! Bakan Kurum'dan kritik açıklama: Tek bir mağdur vatandaşımız kalmayacak
- 5 SON DAKİKA I İçişleri Bakanlığı duyurdu: Damal Belediye Başkanı Kemal Çamlıyurt görevden uzaklaştırıldı
- 6 İstanbul'da afet toplantısı: Bakan Kurum, İstanbul'a geliyor! Sahada incelemelerde bulunacak
- 7 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Ürdün Senatosu Başkanı ile bir araya geldi
- 8 Dışişleri Bakanlığı'ndan 7. CICA Zirvesi açıklaması: "Türkiye etkin katkı sunmaya devam edecek"
- 9 CHP İstanbul İl Başkanlığına yeni isim atandı
- 10 Üsküdar Belediye Başkan Vekili Gültekin yarın son yolculuğuna uğurlanacak