Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal belediyecilik hamlesi: Halk pazarları 14. şubesini açtı!
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin fahiş fiyatlara ve hayat pahalılığına karşı başlattığı dev sosyal belediyecilik hamlesi, 14. Halk Pazarı şubesiyle gücüne güç kattı. Başkan Mehmet Sekmen’in “Biz bu pazarlara sadece bir alışveriş alanı olarak bakmıyoruz; bu pazar bir sosyal sorumluluk projesidir” sözleriyle özetlediği proje, yalnızca uygun fiyatlı ürün teminiyle değil, aynı zamanda piyasada denge unsuru oluşturmasıyla da öne çıkıyor.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde yürüttüğü projeyle, üreticinin desteklenmesi ve vatandaşların uygun fiyata alışveriş yapmalarının sağlanmasının amaçlandığı sosyal sorumluluk projelerinden biri olan halk pazarının 14'üncü şubesi Mumcu Mahallesinde Atatürk Evi arkasında açıldı.
Belediye iştiraki ERTANSA aracılığıyla hayata geçirilen ve temel gıda ürünlerini piyasanın %20 ila %45 altında fiyatlarla vatandaşın sofrasına ulaştıran bu yerel ekonomi modeli; Türkiye'nin en ucuz su ve ulaşım tarifeleriyle birleşerek Erzurum'u sosyal hizmetlerde "örnek şehir" konumuna taşıdı. Yerel üreticiye destek, halkın bütçesine koruma ve 330 kişiye istihdam sağlayan proje, zincir marketlerin fiyat tekellerini kırarak vatandaşın yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Yerel üreticiyi destekleyen model, bugüne kadar 330 kişiye istihdam sağlarken, her geçen gün büyüyen yapısıyla Erzurum'un dört bir yanında hizmet vermeye devam ediyor. Öte yandan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en uygun su ve ulaşım tarifeleri arasında gösterilen uygulamalarıyla da vatandaşın bütçesine katkı sunuyor. Halk Pazarı ile birlikte gıda, su ve ulaşımda sürdürülen düşük fiyat politikası, şehirde sosyal belediyeciliğin güçlü bir örneği olarak değerlendiriliyor.
EN SON HABERLER
- 1 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası
- 2 Yurt dışına kaçırılmışlardı! Bakan Ersoy duyurdu: 100 tarihi eser yeniden vatana döndü!
- 3 Başkan Erdoğan'dan Güney Kore mesajı: İleri mühendislik ve nükleer enerjide ortak başarı vurgusu
- 4 SON DAKİKA! Bakan Gürlek duyurdu: Tarihi geçmiş kanser ilacı satan şebekeye 11 ilde büyük operasyon
- 5 İBB'de Nuri Aslan'a 'Özel' sorgu! CHP Sözcüsü Müslim Sarı İstanbul'a gidiyor: Yeni metro hattının test sürüşü için hesap vakti
- 6 Güney Kore Devlet Başkanı: “İşbirliğimizi daha da geliştirmeyi umuyorum”
- 7 Güney Kore'yle yeni dönem
- 8 Yeni nesil suç örgütlerine 190 operasyon
- 9 Eğitim politikaları gelecek için önemli
- 10 Seul'de Türk Kültür Merkezi açılıyor