Yunan Albay Çin casusu çıktı! NATO'nun kritik bilgilerini sızdırmış
NATO üyesi ülkeler, Yunan bir Albay’ın Çin Casusu çıkmasıyla çalkalanıyor. Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nde görevli olan ve NATO’nun hassas bilgilerine sahip olduğu belirlen Yunanlı Albay’ın, bizzat Çin’e giderek Çin istihbaratı ile görüşmeler yaptığı belirlendi.
NATO kaynaklardan alınan bilgilere göre, danışmanlık hizmeti veren Malezya menşeli bir şirketin, Linkedin adlı sosyal medya uygulaması üzerinden söz konusu Albay ile temasa geçtiği belirlendi. Malezya menşeili şirketin Çin seyahatine katılan Yunanlı Albay'ın, bu seyahatte Çin İstihbaratı tarafından devşirildiği öğrenildi.
KRİTİK ÖNEME SAHİP BİLGİLERİ PARA KARŞILIĞI SATMIŞ
Yunan Albay'ın Çin'deki görüşmelerin ardından Çin istihbarat elemanları ile Yunanistan'da da görüşmeler yaptığı, NATO'nun gizli projelerini ve kritik öneme sahip teknolojileri hakkındaki bilgileri para karşılığı sattığı tespit edildi.
Ödemeleri kripto para ile aldığı belirtilen Albay, NATO'nun Yunan makamlarını uyarması ve diğer müttefik ülkeleri de bilgilendirmesi üzerine tutuklandığı belirtildi.
Yunanlı Albay'ın tutuklandıktan sonra hakkındaki iddiaları kabul ettiği ve Çin için casusluk yaptığını itiraf ettiği kaydedildi.
EN SON HABERLER
- 1 Bakan Gürlek'ten fon soruşturması açıklaması: Önceliğimiz, iade edilen tutarların gerçek hak sahiplerine ulaştırılmasıdır
- 2 Fon soruşturmasında yeni gözaltı
- 3 Beştepe'de kritik mesai! Ana gündem Terörsüz Türkiye! Kabine Başkan Erdoğan liderliğinde toplanıyor
- 4 MHP lideri Bahçeli'den 'Kazakistan Cumhuriyet Günü' kutlaması
- 5 Devlet Bahçeli'den 25 Ekim Kazakistan Cumhuriyet Günü mesajı: Devletiniz ebed müddet olsun
- 6 MKE'nin TOLGA ve PİRANA sistemleri hedefleri tam isabetle vurdu
- 7 Kırmızı bültenle aranıyordu... Valmir Berısha yakalandı
- 8 "Asrın inşa seferberliği" ABD basınının gündeminde
- 9 Başkan Erdoğan: Kimliksizleştirme siyasetine maruz bırakıldık
- 10 Yumruklar havada uçuştu