Bahçeli'den "mutlak butlan" açıklaması: 'Yargı kararını tanımıyoruz' gibi çıkışlar boşunadır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP kurultayıyla ilgili alınan "mutlak butlan" kararıyla ardından yaptığı açıklamada, "Kongrenin yok sayılması talebiyle açılan dava 21 Mayıs günü neticelenmiş ve söz konusu büyük kongre iddia olunan usulsüzlüklerin subut bulduğu gerekçesiyle iptal edilmiştir. Mahkeme kararıyla, iddia olunduğu gibi Sayın Kılıçdaroğlu'nun haksızlığa uğradığı kabul edilmiş, mahkeme kararıyla tescil edilmiştir. Bu noktada yargı kararını tanımıyoruz gibi çıkışlar boşunadır ve de gereksizdir." ifadelerini kullandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalar şu şekilde:
"21 Mayıs 2026 (bugün); Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan 38. Olağan Kurultayı hakkında mutlak butlan kararı vermiştir. Bu karar, söz konusu kurultayın baştan itibaren hukuken geçersiz sayılması anlamına gelmektedir. Mahkeme ayrıca bu kurultay sonrasında yapılan olağan ve olağanüstü kurultayların ve bu süreçte alınan kararların da hükümsüz olduğuna hükmetmiştir. Karar kapsamında Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir. Mahkeme, kurultay öncesindeki yönetimin, yani Kemal Kılıçdaroğlu ve o dönemki parti organlarının, karar kesinleşinceye kadar tedbiren görevi üstlenmesine hükmetmiştir. Kararın YSK'ya, ilgili seçim kurullarına ve Ankara Valiliğine gönderilmesine karar verilmiştir. Kararin en önemli sonucu, CHP'de hukuki ve fiili yönetim yetkisi konusunda ciddi bir belirsizlik yaratmasıdır. Karar taraflara tebliğ edildikten sonra iki hafta içinde Yargıtay'a temyiz başvurusu yapılabilecektir. Nitekim, gerekli itirazın yapıldığı açıklanmıştır.
"KEMAL KILIÇDAROĞLU VE EKİBİ KARAR KESİNLEŞİNCEYE KADAR GÖREVE İADE EDİLMİŞTİR"
Kamuoyunun bildiği üzere 4-5 Kasım 2023 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı gerçekleşmiş, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Sayın Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisinde genel başkanlık için demokratik bir yarışa girmişlerdir. Sayın Özgür Özel'in Genel Başkan olarak seçildiği kurultay, usulsüzlük iddialarıyla ve iptal talebiyle bazı CHP delegeleri tarafından mahkemeye taşınmıştır. 21 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Bölge Adliye Mahkemesi söz konusu kurultaya dair usulsüzlük iddialarının sübut bulduğu gerekçesiyle mutlak butlan kararına hükmetmiş; karar kesinleşinceye kadar Özgür Özel ve yönetimi tedbiren görevinden uzaklaştırılmış, eski genel başkan sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi karar kesinleşinceye kadar göreve iade edilmiştir.
EN SON HABERLER
- 1 Dışişleri Bakanlığı'ndan Kanada'da meydana gelen patlamaya taziye!
- 2 Bakan Bayraktar açıkladı: Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi?
- 3 Bakan Çiftçi’den BORAN-8 paylaşımı: Kahraman personelimizi yürekten tebrik ediyorum”
- 4 Fon Kurulu 6'ncı toplantısını yaptı! Tasfiye edilen fon sayısı 131'den 65'e düştü
- 5 Başkan Erdoğan şair Nuri Pakdil'i andı: Kültür dünyamıza çok kıymetli bir miras bıraktı
- 6 SON DAKİKA…Sağanak Marmara'yı vurdu! Köprüler ve yollar çöktü: Sel faciasında can kaybı 6'ya yükseldi
- 7 SON DAKİKA…Sağanak Marmara'yı vurdu! Pendik'te 2 kişi selde kayboldu: Köprüler ve yollar çöktü!
- 8 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: "Cumhur ittifakının cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’dır.”
- 9 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Azerbaycan mesajı: Bağımsızlığının Yeniden Tesisi Günü'nü kutluyoruz
- 10 Milli SİHA'ların öncü ismi: Özdemir Bayraktar vefatının beşinci yılında anılıyor