Başkan Erdoğan: Terörü kalıcı olarak gündemden çıkaracağız
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Başbakanı Ali Zeydi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Terörün kalıcı olarak gündemden çıkarılacağını belirten Başkan Erdoğan, "Bölgemizin artık savaş ve çatışmayla değil, kalkınma ve refahla anılması için çaba gösteriyoruz." dedi. Erdoğan, Irak ile imzalanan enerji anlaşmasının önemine dikkat çekerek, "Bugün imzalanan anlaşma, enerji alanındaki ortaklık açısından tarihi bir adım olmuştur." dedi.
Başkan Erdoğan ve Irak Başbakanı Ali Zeydi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen ortak basın toplantısında konuştu.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:
"BÖLGEMİZİN ARTIK SAVAŞ İLE ANILMAMALI"
"Irak ile yakaladığımız bu ivmeyi daha ileri noktaya taşıyacağımıza inanıyoruz. Biz de Türkiye olarak kendilerine her türlü noktada destek vermeye hazırız. İran, Suriye ve Filistin başta olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunduk. Yanı başımızdaki savaş ortamının etkisiyle görüşmelerimizde güvenlik, terörle mücadele, enerji ve ulaştırma konuları bir hayli yer tuttu.
EN SON HABERLER
- 1 Adalet Bakanı Gürlek'ten Cumhuriyet Bayramı mesajı
- 2 İçişleri Bakanı Çiftçi'den kuvvetli sağanak uyarısı: "Zamanında alınan tedbir hayat kurtarır"
- 3 MHP lideri Bahçeli'den 29 Ekim mesajı: "Türk milletinin kendi kaderine hükmetme iradesini ebedileştirmiştir"
- 4 Gazetemizin duyurduğu gerçekler Özel'i rahatsız etti! A Haber'in ardından SABAH'ı hedef aldı
- 5 İletişim Başkanı Duran: “Dost ve ortak ülkelerle ilişkilerimizi güçlendirmeye devam ediyoruz”
- 6 Başkan Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü! "Mekke İttifakı" vurgusu: Gelişmeleri yakından takip ediyoruz
- 7 Özgür Özel'den bomba itiraflar! Partisindeki rezillikleri kabul etti: Rüşvet skandalı olduğu gerçek
- 8 Bakan Bayraktar, Kazakistan Enerji Bakanı Akkenzhenov ile görüştü
- 9 Bakan Fidan, İspanyalı mevkidaşı Bueno ile telefonda görüştü
- 10 Bakan Çiftçi, Gürcistanlı mevkidaşı ile telefonda görüştü