Adalet Bakanı Gürlek'ten 2027–2029 OVP paylaşımı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Vatandaşlarımızın adalete daha hızlı ve etkin şekilde erişebildiği, uyuşmazlıkların makul sürede çözüme kavuştuğu, daha fazla güven veren ve daha öngörülebilir bir adalet sistemi için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucu hazırlanan 2027–2029 Orta Vadeli Programı (OVP) doğrultusunda adalet hizmetlerimizin etkinliğinin artırılacağını, adalete erişimi kolaylaştırılacağını ve hukuki öngörülebilirliği güçlendirecek reformları kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.
Bu kapsamda, yargılama süreçlerinin daha etkin hale getirileceğini ifade eden Gürlek, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin daha da güçlendirileceğini vurguladı.
Gürlek, uyuşmazlıkların tahkim yoluyla çözümüne yönelik uygulamaların yaygınlaştırılacağını aktararak, "Adalete erişimi ve makul sürede yargılanma hakkını geliştirmek amacıyla dijital çözüm platformları, çevrim içi uyuşmazlık ve elektronik duruşma yöntemlerini geliştirecek." ifadesini kullandı.
Yeni ihtiyaç alanlarında ihtisas mahkemeleri oluşturacaklarını belirten Gürlek, paylaşımında şunları kaydetti:
"Başta fikri ve sınai haklar mahkemeleri olmak üzere ihtisaslaşmaya yönelik eğitim çalışmalarını güçlendirecek, icra ve iflas mevzuatını günümüz şartları doğrultusunda güncelleyecek, konkordato kurumunun kötüye kullanılmasının önlenmesine ve ticari hayatta uygulamadan kaynaklanan aksaklıkların giderilmesine yönelik mevzuat çalışmalarını yürütecek, elektronik tebligat uygulamasını yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın adalete daha hızlı ve etkin şekilde erişebildiği, uyuşmazlıkların makul sürede çözüme kavuştuğu, daha fazla güven veren ve daha öngörülebilir bir adalet sistemi için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. 2027–2029 Orta Vadeli Programı'nın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, başta Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz olmak üzere programın hazırlanmasında emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum."
EN SON HABERLER
- 1 MSB acı haberi duyurdu: 1 askerimiz şehit oldu!
- 2 Bakan Çiftçi: “Artık bu süreç Türkiye'de tamamlanmış oldu”
- 3 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten BM Teşkilatı’nın 81. yıl dönümü kutlaması!
- 4 Milli Savunma Bakanı Güler: “Havacılık savunma sanayimiz ülkemizin yüz akı haline gelmiştir”
- 5 Bakan Fidan, Al Sani ile görüştü!
- 6 Bakan Fidan Kuzey Makedonya Devlet Bakanı’nı kabul etti!
- 7 Bakan Çiftçi’den KPSS adaylarına başarı mesajı! 35 bini aşkın personel görev yapacak
- 8 Başkan Erdoğan: Kimliksizleştirme siyasetine maruz bırakıldık
- 9 Başkan Erdoğan'dan Birleşmiş Milletler Günü mesajı: BMGK daha adil ve kapsayıcı bir yapıya kavuşturulmalı
- 10 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Yunanistan'a tepki: Lozan'a riayet etmeye davet ediyoruz