Sarıgül soruşturmasında 2 tutuklama: Gençleri toplayan muhtar tutuklandı
Sarıgül ailesine yönelik yürütülen aklama soruşturmasında, gizli tanık ve itirafçıların ifadeleriyle kirli skandal patlak verdi. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheli adliyedeki işlemleri tamamlandı. Zülfü Sümer ve dönemin muhtarı aynı zamanla gençlik kamplarından sorumlu Abdulkadir Sezgin tutuklandı. 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest burakıldı. Soruşturmada tutuklu sayısı 24’e yükseldi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sarıgül ailesine yönelik yürütülen kara para aklama soruşturmasında, Yeni Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül hakkındaki skandalın boyutu büyümeye devam ediyor. Sarıgül'ün başkanlık döneminde çalışan eski Şişli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Caner D. de itirafçı olarak kendisinin de Sarıgül tarafından istismara uğradığını anlatmıştı.
CİNSEL SALDIRI SUÇU EKLENDİ
Mustafa Sarıgül hakkında "cinsel saldırı" suçu eklenirken, itirafçı beyanlarının ardından savcılık; lise kamplarından sorumlu Abdülkadir S., Sarıgül'ün 2 yakın koruması, Ankara'daki erkek berberi, lise öğrencisiyken istismara uğradığı belirtilen abla-kardeş ile görüntüleri çekilen temizlikçinin de aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş ve 8'i gözaltına alınmıştı.
2 TUTUKLAMA
8 şüphelinin adliyedeki işlemleri tamamlandı. Zülfü Sümer ve dönemin aynı zamanlık gençlik kampından sorumlu muhtarı Abdulkadir Sezgin tutuklandı. 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
SARIGÜL İLE ÖĞRENCİLERİ BİR ARAYA GETİREN İSİM
Eski Şişli Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Caner D., savcılık ifadesinde lise öğrencilerinin "liderlik kampları" adı altında Mustafa Sarıgül'le tanıştırıldığını ve bu aracılığı yapan kişinin dönemin muhtafı ve lise kamplarından sorumlu olan Abdulkadir Sezgin olduğunu itiraf etmişti. İddiaya göre Sezgin, gençlere Sarıgül'e söylemeleri için marş öğretmiş, Sarıgül ise öğrencilere "Sen lidersin, cumhurbaşkanı olacaksın" diyerek heyecan yaratılıyordu.
TUTUKLU SAYISI 24'E YÜKSELDİ
Soruşturmanın ilk aşamasında 15 şüpheli tutuklanırken, ilerleyen süreçte Emir Sarıgül de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmanın genişletilmesiyle Çağlar Sezgin, Cihan Tunç ve Ümit İlker Avcı'nın ardından Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sofu Altınbaş ile iş insanları Ramazan Argün ve İbrahim Avcı da tutuklandı. Son olarak Zülfü Sümer ve Albdulkadir Sezgin'in tutuklanmasıyla sayı 24'e yükseldi.
EN SON HABERLER
- 1 Üniversitelerde akademik atama ve yükseltmede yeni dönem: Mevzuat çalışmaları gelecek yıl sonuçlanacak
- 2 Selçuk Bayraktar genç bilim insanlarına seslendi: Hedeflerinizi yüksek tutun
- 3 Son dakika | Bakırköy Belediyesine rüşvet operasyonunda yeni gelişme! 39 tutuklama
- 4 Hakkari'de hudut geçiş olayına müdahale ederken açılan ateşle yaralanan asker şehit oldu
- 5 SON DAKİKA I İstanbul'da kritik zirve: Ukrayna devlet başkanı Zelenski, Türkiye'ye geliyor!
- 6 Ankara'da 163 maddelik tarihi bildiri! Zengezur, uzay ve siber güvenlik: Merak edilen detaylar belli oldu
- 7 Merkezefendi Belediyesi operasyonunda 5 kişi tutuklandı
- 8 İstanbul’da Keşmir zirvesi
- 9 FETÖ’nün himmet kasasından lira çıktı 12 milyon
- 10 29 kişinin ölümünde ihmal rapora yansıdı