Diş hastanesi törenle açıldı
Adana'da Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi törenle açıldı. AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar hastane için "Dişe dokunur bir hizmet" dedi
HAYALİMİZ EĞİTİM HASTANESİ
Necdet Ünüvar, Yüreğir, Çukurova ve Seyhan'da diş sağlığı merkezleri bulunduğunu ancak bunların dar mekanlarda hizmet verdiğini belirterek, "Ama Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi modern ve ferah bir yapı" dedi. Ünüvar, hastane için en büyük hayalinin, ileride diş üzerine bir eğitim ve araştırma hastanesi haline gelmesi olduğunu söyledi. Ünüvar, "Türkiye'de sadece İzmir'de diş üzerine eğitim ve araştırma hastanesi var. İnşallah 2'ncisi Adana'da olacak" diye konuştu.
24 SAAT ACİL DİŞ HİZMETİ
Adana Valisi Mustafa Büyük, diş sağlığının kısa zaman öncesine kadar geride kalan bir alan olduğunu, daha çok özel sektör tarafından ihtiyaçların karşılandığını belirtti. Büyük, "Ancak yeni yatırımlarla bu hizmet artık devlet eliyle veriliyor" dedi. Birimler ve hizmetler hakkında bilgi veren Başhekim Dt. Nilay Medeni, hastanede 24 saat acil hizmeti verileceğini, 17.00 - 00.00 arasında ise vardiya sistemiyle tedavi yapılacağını, ayrıca evinden çıkamayan hastalara evde hizmet sunulacağını kaydetti.
KAPALI ALANI 6 BİN 200 METREKARE
Törende konuşan Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan'ın verdiği bilgiye göre, Fatma Kemal Timuçin Kalp Hastanesi'nde mahkum üniti de dahil olmak üzere 47 ünit var. 6 katlı ve 6 bin 200 metrekare kapalı alana sahip hastanede, 2 ameliyathane, 5 yatak, konferans salonu ve kütüphane bulunuyor. İlk etapta 18 ünitle hizmete başlayacak olan hastanede, birkaç ay içinde 47 ünit kapasite, 47 diş hekimi ve 120 personelle hizmet verilecek. Prof. Dr. Arıkan, Adana'da 100. Yıl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve bağlı birimlerde günlük 2 bin hastaya hizmet verildiğini, yeni hastaneyle bunun 3 bine çıkacağını söyledi.
EN SON HABERLER
- 1 SABAH Güney çok beğenildi! Hüseyin Yayman'dan emeği geçenlere teşekkür
- 2 Hatay, eser ve hizmet siyasetiyle yeniden yükseldi
- 3 Adana Şehir Hastanesi bölgenin “sağlık üssü” oldu
- 4 Ekonomiye büyük katkı sağlıyor
- 5 Müşterilerin hatırası duvarlarda yaşıyor
- 6 Amanos Dağları’nın eteğindeki Karaçay Şelalesi
- 7 Mersin'in binlerce yıllık tarih yolculuğu
- 8 Ferdi Tayfur Sanat Merkezi ve Müzesi Adana'nın yeni kültür markası oldu
- 9 Karavan tutkunlarının yeni gözdesi Sarıçam
- 10 Mangal kömürünün hikayesi: Kilosu 50 lira, çilesi 1 ay