Güzlük domates üreticiyi güldürdü
Erdemli’nin geçim kaynağı domates, üreticiden 2 liraya alınıyor. Emeklerinin karşılığını almaya başladıklarını söyleyen üreticiler, ihracat kapılarından umutlu
İHRACAT BEKLENTİSİ
Geçtiğimiz yıllarda domates üreticisinin, ürettiği ürünü masrafının altında satmak için tüccar aradığına değinen EZO Başkanı Şahin, "Son bir yıldır çiftçilerimiz ürettiğinin karşılığını alır oldu. Üreticinin ürünü para eder oldu. Domatesin para etmesi Erdemli ekonomisinin ayakta durması demektir. Temennimiz başta Rusya, Balkan ve Ortadoğu ülkeleri ile Avrupa ülkelerine ihracatın başlamasıdır. Çünkü Rusya'ya ihracatın açılması demek domatesin para etmesi demektir" diye konuştu.
İSTENEN 2 LİRA ÜSTÜ
Bahriye Şahin isimli üretici de domates fiyatlarının 2 liranın üzerinde olmasını umduklarını, aksi halde yaptıkları masrafı kurtaramayacaklarını ifade ederken, Abdullah Arslan ise geçen yıla oranla bu yılki fiyatların kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Üretici Hebil Güce ise bu yıl güzlük dönemde yetiştirdikleri domateslerin parası ile geçen yıl yaptıkları masrafı kurtardıklarını ve yeni sezonun da bu şekilde gitmesi durumunda yüzlerinin tam güleceğini kaydetti.
EN SON HABERLER
- 1 SABAH Güney çok beğenildi! Hüseyin Yayman'dan emeği geçenlere teşekkür
- 2 Hatay, eser ve hizmet siyasetiyle yeniden yükseldi
- 3 Adana Şehir Hastanesi bölgenin “sağlık üssü” oldu
- 4 Ekonomiye büyük katkı sağlıyor
- 5 Müşterilerin hatırası duvarlarda yaşıyor
- 6 Amanos Dağları’nın eteğindeki Karaçay Şelalesi
- 7 Mersin'in binlerce yıllık tarih yolculuğu
- 8 Ferdi Tayfur Sanat Merkezi ve Müzesi Adana'nın yeni kültür markası oldu
- 9 Karavan tutkunlarının yeni gözdesi Sarıçam
- 10 Mangal kömürünün hikayesi: Kilosu 50 lira, çilesi 1 ay