Depremde yıkılan tarihi Hatay Valilik Binası yeniden açıldı
6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören Hatay’ın tarihi Valilik Binası, özgün mimarisine sadık kalınarak yürütülen rekonstrüksiyon çalışmalarının ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen törenle yeniden hizmete açıldı.
1928 yılında inşa edilen; Hatay Devleti döneminde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Millet Meclisi olarak kullanılan tarihi yapı, Hatay'ın 29 Haziran 1939'da oy birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti'ne katılması kararının alındığı yer olmasıyla kentin ve ülkenin milli hafızasında özel bir yer tutuyor.
TARİHİ TAŞLAR TİTİZLİKLE KORUNDU
Açılış töreninde konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yapının yeniden şehre kazandırılmasından duydukları gururu dile getirdi. Depremin ardından enkaz alanında yürütülen çalışmalarda tarihi taşların ve özgün yapı elemanlarının tek tek ayrıştırılarak koruma altına alındığını vurgulayan Masatlı, binanın mimari kimliği esas alınarak aslına uygun şekilde inşa edildiğini kaydetti.
"HATAY YENİDEN DOĞUYOR"
Binanın yalnızca bir kamu yapısı değil, Hatay'ın anavatana katılışının ve Cumhuriyet mirasının simgesi olduğunu ifade eden Vali Masatlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kent genelinde konut, iş yeri, altyapı ve tarihi eserlerin ihyası için kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.
Cumhuriyet'in 103'üncü yıl dönümünde hizmete giren binanın Hatay'a ve millete hayırlı olmasını dileyen Masatlı; açılış vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Millî Mücadele kahramanlarını ve şehitleri rahmetle andı.
HATAY İLÇELERİ
Tüm Hatay HaberleriHATAY HAVA DURUMU
30 Ekim 2026 Cuma22 º
22 º / 13 ºEN SON HABERLER
- 1 Hatay’da firari hükümlüler yakalandı: 2 tutuklama
- 2 Dörtyol'da silah kaçakçılığı operasyonu
- 3 Hatay’ın Defne ilçesindeki şantiye konteynerlerinde çıkan yangın söndürüldü
- 4 Antakya’da yunus timlerinden uyuşturucu operasyonu! 3 gözaltı
- 5 Antakya’da change operasyonu! 1 tutuklama
- 6 Hatay'da 6 adrese eş zamanlı baskın
- 7 Hatay’da jandarma ve MİT’ten ortak operasyon: 11 düzensiz göçmen yakalandı
- 8 İskenderun’da imha edilmesi gereken 1 tonu aşkın et ele geçirildi
- 9 Hatay’da yağma ve tehdit operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
- 10 Jandarma’dan zehir tacirlerine darbe