Iğdır’da kapalı köy yolu kalmadı

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 51 köy yolunda çalışmalar tamamlandı. İl Özel İdaresi ekipleri, 9 personel ve 8 araçla yürüttükleri yoğun mesai sonucunda tüm yolları yeniden ulaşıma açtı. Yetkililer, olası yeni yağışlara karşı ekiplerin hazır bekletildiğini belirtti.
Iğdır'da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 51 köy yolunda çalışmalar tamamlandı. Iğdır İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, aralıksız sürdürdükleri çalışmalar sonucunda yolları yeniden ulaşıma açtı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Kasım Çarman, il merkezine bağlı 12 köy ile Tuzluca ilçesine bağlı 39 köy yolunun kar ve fırtına nedeniyle kapandığını belirtti. Ekiplerin öncelikli olarak doğum, ölüm ve taşımalı eğitim yapılan köylere yönlendirildiğini ifade eden Çarman, tüm ekiplerin seferber edildiğini vurguladı.
YOĞUN MESAİ SONUÇ VERDİ
Karla mücadele kapsamında 9 personel ve 8 araçla sahada görev yapan ekipler, gece gündüz demeden çalışarak yolları açmayı başardı. Tipi ve buzlanma nedeniyle bazı bölgelerde çalışmaların zorlaştığını belirten yetkililer, vatandaşların güvenliği için tuzlama ve genişletme çalışmalarının da sürdüğünü aktardı.
Kapanan köy yollarının tamamının ulaşıma açıldığını belirten yetkililer, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için 7/24 teyakkuzda olduklarını ifade etti. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına karşı sürücülerin dikkatli olması gerektiği hatırlatılarak, acil durumlarda İl Özel İdaresi ve ilgili birimlerle iletişime geçilmesi çağrısında bulunuldu.
Yetkililer, önümüzdeki günlerde yeni bir kar yağışı ihtimaline karşı ekiplerin hazır bekletileceğini ve herhangi bir kapanma durumunda anında müdahale edileceğini bildirdi.
IGDIR HAVA DURUMU
22 Nisan 2025 Salı24 º
24 º / 10 ºEN SON HABERLER
- 1 Iğdır İl Özel İdaresi yol onarım ve stabilize çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor
- 2 Iğdır Oba Köyü’nde Ermeni Katliamı kurbanları anıldı
- 3 Iğdır’da 4 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
- 4 Iğdır’da kaçak botoks operasyonu
- 5 Iğdır, Türkiye’de kimlik kartı değişimini tamamlayan ilk il oldu
- 6 Asayiş ve Güvenlik uygulamalarında çok sayıda şahıs yakalandı
- 7 Iğdır‘da 12 yıl 6 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
- 8 Iğdır’a büyük müjde! Iğdır Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi resmen kuruldu!
- 9 Iğdır'da köylerin çehresi değişiyor: 179 yapı yıkıldı
- 10 Tipiye geçit yok! Iğdır’da 47 köyde karla mücadele sürüyor