Isparta’da tarım ve hayvancılık fuarı başladı

19. Isparta Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiye’nin dört bir yanından tarım ve hayvancılık sektörü temsilcileri fuarda buluşuyor.
Fuarın açılışına Isparta Valisi Abdullah Erin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Mehmet Rifat Hisarcıklıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, birçok ilden oda ve borsa başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Vali Erin açılışta yapığı konuşmada fuarın ekonomik açıdan önemine değinerek, "Bu fuar, bölgenin tarım ve hayvancılık potansiyelini gözler önüne seren bir vitrin niteliğinde. Burada kurulan iş bağlantıları ve sergilenen yenilikler sayesinde ilimizin ticari hareketliliği ve ekonomisi güçleniyor. Katkıda bulunan tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Erin konuşmasının devamında, "Tarım ve hayvancılık insanoğlunun bidayetinden beri en kritik en stratejik sektörlerden biri olagelmiştir. Giderek önemi artacak bir sektör var, olmazsa olmaz diye tabir edeceğimiz tarım ve toprak var, tarım ve toprağa bağlı olarak gerçekleştirdiğimiz üretim var, hayvancılık var elbette. Şimdi artık sadece Isparta'daki çiftçilerimiz kendi aralarında rekabet etmiyor, sadece Türkiye'deki üreticilerle de rekabet etmiyor ama Amerika'nın Nevada'sındaki çiftçiyle, Hollanda'daki çiftçiyle rekabet eder durumdayız. Çünkü aynı ürünleri nihai tüketiciye sunuyorsunuz ve her ürünü dünyanın her köşesinden tedarik etme imkânımız var. Ayakta kalabilmeniz, üretimi sürekli kılabilmeniz, verimliliğinizi arttırmanızın koşulu birim başına ürettiğiniz ürünün değerinin katma değerinin yüksekliğine bağlıdır. Öbür türlü ayakta kalma şansımız maalesef yok. Bunun için fuarcılık da en önemli pazarlama araçlarından bir tanesi. Burada hem Türkiye'de hem de dünyadaki bu sektördeki gelişmeleri hem üreticilerin hem tüketicilerin yakından görme imkânı olacak. Fuarın düzenlenmesinde öncülük eden Hüdai Şahin başkanımız başta olmak üzere Belediyemize, Ticaret Odası Başkanımıza ve katkısı, emeği ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum, sizlerden Allah razı olsun" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Erin ve protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.
İSPARTA İLÇELERİ
- Eğirdir
- Şarkikaraağaç
- Senirkent
- Gönen
- Yenişarbademli
- Yalvaç
- Keçiborlu
- Aksu
- Sütçüler
- Uluborlu
- Atabey
- Gelendost
- Merkez
ISPARTA HAVA DURUMU
2 Mayıs 2025 Cuma17 º
17 º / 9 ºEN SON HABERLER
- 1 Isparta’nın Gelendost ilçesi belediye başkanı tutuklandı
- 2 Isparta'da firari FETÖ hükümlüsü yakalandı
- 3 Isparta’da yaban keçisini avlayan avcılara 967 bin 488 lira para cezası kesildi
- 4 Isparta’da kış mevsimi trafik tedbirleri koordinasyon toplantısı yapıldı
- 5 Isparta Valisi Erin’den Antalya Valisi Şahin’e ziyaret
- 6 Vali Erin’den pazar esnafına ziyaret
- 7 Vali Baruş’un mutlu günü
- 8 Bakan Yardımcısı Gümen’den, Isparta valiliğine ziyaret
- 9 Isparta Valisi Abdullah Erin göreve başladı
- 10 Gül çiçeğinin kilosu 90 lira