Memur-Sen: Trump’ın açıklaması etnik temizliğin itirafı, yeni bir işgal planıdır

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ABD Başkanı Trump’ın Gazze ile ilgili açıklamalarının etnik temizliğinin itirafı ve yeni bir işgal planı olduğunu söyledi.
Beyaz Saray'da kabul ettiği soykırımcı, Siyonist Netanyahu ile ortak basın toplantısında konuşan Trump, ABD'nin Gazze Şeridi'ni işgal edip buraya Amerikan askerlerinin konuşlandırılabileceğini söyledi.
Trump'un açıklamalarına bir tepkide Memur Sen'den geldi. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Hemen belirtelim, bu bir işgal girişimidir ve hiçbir kılıf, hiçbir gerekçe bu kirli hedefi gizleyemez. Gazze'nin tamamen yerle bir olmuş devasa bir yıkım alanı olduğunu kaydeden Trump, daha önce söylediği "Gazze'deki Filistinlilerin başta Mısır ve Ürdün olmak üzere komşu ülkelerde inşa edilecek yeni yerleşim yerlerine gitmelerinin çok daha iyi olacağı" yönündeki sözlerini de tekrarladı. Trump'ın açıklamaları 7 Ekim 2023'ten bu yana Siyonist çetenin uyguladığı sistematik soykırım stratejisini bir adım öteye taşıyarak etnik temizlik sürecini başlatma girişimidir.
Biz de diyoruz ki, emperyalizm ve Siyonizm kendisine uydurduğu perdeleri bir asırdır kanla, ateşle imtihan edilen en iyi Ortadoğu biliyor. Biz, Amerikan uçaklarıyla, Amerikan bombalarıyla Siyonistler şehirlerini yerle bir etse de iradelerini, inançlarını dimdik ayakta tutan bir halkın zaferinin göstergesi olarak görüyoruz o dönüşü. Evet, bir savaş ancak ve ancak iradeler boyun eğdirildiğinde kazanılır. Gazze, bir irade destanıdır, korkunç soykırım stratejisine karşı insanın onurunun, inancının ayağa kalkmasıdır. Bugün Siyonist terörün baş eğdiremediği kahraman Gazzeliler'e karşı Trump'ın Netanyahu ile birlikte yaptığı açıklamalar etnik temizlik çağrısından başka bir şey değildir" dedi.
İSTANBUL İLÇELERİ
- Büyükçekmece
- Çatalca
- Beylikdüzü
- Esenyurt
- Ümraniye
- Sultangazi
- Avcılar
- Sancaktepe
- Gaziosmanpaşa
- Güngören
- Zeytinburnu
- Beyoğlu
- Bağcılar
- Sultanbeyli
- Eyüpsultan
- Beşiktaş
- Ataşehir
- Üsküdar
- Maltepe
- Pendik
- Sarıyer
- Şile
- Arnavutköy
- Bahçelievler
- Tuzla
- Adalar
- Bayrampaşa
- Kadıköy
- Başakşehir
- Küçükçekmece
- Şişli
- Esenler
- Bakırköy
- Silivri
- Kartal
- Beykoz
- Kağıthane
- Çekmeköy
- Fatih
ISTANBUL HAVA DURUMU
30 Mart 2025 Pazar18 º
18 º / 8 ºEN SON HABERLER
- 1 "CHP, AK Parti’ye değil Türkiye’ye muhalif!"
- 2 Esenyurt Belediyesi'nden yaşlı ve engellilere bayram desteği! Engelli ve yaşlıların evlerini temizleyip bayrama hazırladılar
- 3 Ani hava sıcaklığı değişikliği İstanbul boğazında sise dönüştü
- 4 Kursiyerlerden ihtiyaç sahiplerine bayramlık seferberliği
- 5 İstanbul Valisi Davut Gül, Esenyurtlularla iftar sofrasında bir araya geldi!
- 6 Tüm dünyanın ortak sorunu olan "Bağımlılık ve İyileşme Sempozyumu" İstanbul’da düzenlendi
- 7 Sultanbeyli’de Karadeniz rüzgarı: 10 bin kişiye 1 buçuk ton hamsi ekmek ikram edildi
- 8 Bahçelievler kentsel dönüşümde ilk sırada! Aynı anda onlarca riskli bina yenileniyor
- 9 Bağcılar’da afetlere hazırlıkta erişilebilirlik toplantısı yapıldı
- 10 Bahçelievler Belediye Spor Kulübü 2024 yılına şampiyonluklar sığdırdı