Giriş Tarihi: 28.03.2015 12:58 Son Güncelleme: 30.03.2015 09:55

Bu Da Otlu Dondurma

Ege’nin şifalı otlarını tüm Türkiye ile buluşturan 6. Alaçatı Ot Festivali’ne özel hazırlanan ve yeni bir lezzet olarak ortaya çıkan ’otlu dondurma’ beğenildi.
Türkiye’nin önemli tatil merkezlerinden İzmir’in Çeşme ilçesinde, bu yıl 6. düzenlenen ve merakla beklenen Alaçatı Ot Festivali, renkli başladı. Festival, Ege Bölgesinden çok sayıda ziyaretçiyi bir araya getirirken, ot festivalinin bu yıl teması ’ebegümeci’ olarak belirlendi. Etkinlikler, bir kaç güne yayılırken, farklı farklı lezzetler de ziyaretçilerle buluştu. Festivale özel olarak bir firma tarafından Türkiye’de ilk kez ’otlu dondurma’ hazırlandı. Ege’nin şifalı otları ve keçi sütüyle hazırlanan otlu dondurma, festivalde en dikkat çeken lezzetler arasında yer aldı. Alaçatı Ot Festivali kapsamında şevket-i bostan, enginar-dereotu, arapsaçı, ebegümeci, nane, anason, zerdeçal, defne, adaçayı ve gül-pancarlı gibi şifalı otlardan hazırlanan dondurmayı vatandaşlar beğendi.
"AMACIMIZ DOĞALLIĞI İNSANLARLA BULUŞTURMAK"
İzmir’in Seferihisar ilçesinde faaliyet gösteren Türer Çiftliği’nin sahibi Özer Türer, dondurma sezonu açtıklarını belirtti. Otların doğallığını keçi sütüyle birleştirdiklerini ve ortaya ’otlu dondurma’ çıktığını anlatan Türer, "Üzerine yoğunlaştığınız her konuda mutlaka bir şeyler üretebiliyorsunuz. Bizim yapmak istediğimiz otların doğallığını natürelliği ve lezzetini keçi sütünün organik doğallığının lezzeti ile birleştirmek. Keçi sütü ve çeşitli otlarla yapılan dondurmalarımızın insanları tatması, herkes tarafından bilinmesi, ülkemizde doğal ürünlerin tüketilmesinin biz öncüsü olmak istiyoruz; yani amacımız bu doğallığı insanlarla buluşturmak. Şevketibostan dediğimiz mevsimlik doğal bir ürün olan tamamen doğada bulunan bir bitki, kuzu eti ile birlikte harika yemeği olur. ’Kimse demesin dondurması olur mu?’ diye bence dondurması çok lezzetli oldu. Denerseniz sizde göreceksiniz."
Türer, bu yıl altıncısı düzenlenen Alaçatı Ot Festivaline vatandaşları davet ederek, otlu dondurmadan tatmalarını istedi.
"ÇOK LEZİZ DONDURMALAR ELDE ETTİK"
Türer Çiftliği Gıda Mühendisi Fatma Bayraktar da, otlu dondurmayı tüketiciyle buluşturmak için yaptıklarını ifade ederek şunları kaydetti:
"Türer Çiftliğinde yetişen otlarla beslenen keçilerin sütleri ile doğada bulunan otları birleştirerek çok leziz dondurma elde eldik. Bu çalışmayı Alaçatı Ot Festivali’nde tüketici ile tanıştırmak için yaptık. Bu senenin konsepti ebegümeci; ebegümeci ile dondurma denemelerimizde çok güzel sonuçlar elde ettik. Ebegümeci haricinde anason, rezene, şevket-i bostan, enginar, dere otu bitkilerini karıştırarak çok güzel dondurmalar ürettik."

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm İzmir Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. İzmir Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

IZMIR HAVA DURUMU

22 Mayıs 2024 Çarşamba

32 º

32 º / 19 º
Parçalı Bulutlu
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.