Tok tutan 4 lifli gıda
Baklagiller, enginar, badem ve portakalın tok tuttuğu belirtildi.
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, baklagiller, enginar, badem ve portakalın tok tuttuğunu söyledi. Pınar Kural Enç, "Yemek sonrası fazla zaman geçmeden acıkıyor musunuz ? Ne kadar yemek yerseniz yiyin, tam anlamıyla doymuş hissini yaşamıyorsanız lifli gıdalar tüketmenizde fayda var. Açlık krizlerini engelleyen ve doygunluk hissi veren lifli gıdalar sağlık için de faydalıdır" dedi.
Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, tok tutan 4 lifli gıda konusunda yaptığı bilgilendirmede şunları kaydetti:
Baklagiller: Faydaları saymakla bitmeyen baklagiller, tam anlamıyla lif deposudur. Sindirim sistemi dostudur. Karbonhidrat içerdiklerinden tok tutarlar. Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, B vitamini ve mineral içerirler. Baklagillerin bazı faydaları şunlardır: Hazmı yavaş olduğu için kan şekeri dengeler, vücutta kan şekerinin dengede olması çok önemlidir. Lif içerdikleri için midede kolay parçalanır, bu karbonhidrat ve protein emilmesini kolaylaştırır, kabızlığı önler. Lif açısından zengin gıdalar olduğundan bağırsakların çalışmasını düzenler. Magnezyum ve kalsiyum, kemikleri güçlendirir.
Enginar: Lif bakımından zengin olan bir besindir. Enginar, A,K ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor mineralleri içerir. K vitamini deposu da olan enginar, kemik gelişimine katkıda bulunur ve ilerleyen yaşlarda oluşan çabuk kırılan kemik sorununun önüne geçer. Enginar karaciğer için çok faydalıdır; karaciğeri korur ve karaciğer hastalıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar. Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür ve vücuda dinçlik verir.
Badem: Zayıflama da etkisi olan badem, çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminleri yönünden zengindir. Bademin omega 3 seviyesi oldukça yüksektir. Bademin içindeki sağlıklı yağlar ve lifler açlık krizlerinin önüne geçiyor ve sizi tok tutuyor. Bağırsakların hareketlerini artırıyor. Diyet yapanlar için ara öğünlerin yıldızı olan badem, günde en fazla 10-15 adet tüketilebilir.
Portakal: Bilindiği gibi ilk başta C vitamini açısından zengin olan oortakal, B ve E vitaminleri ile fosfor, magnezyum ve potasyum minerali de içerir. Portakal'da ayrıca bakır, çinko, demir, bakır ve manganez mineralleri ile protein de bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Lif oranı oldukça yüksek olan portakal, bir bütün olarak tüketilmelidir. Eğer portakalın suyunu içmeyi tercih ederseniz liflerinden yeteri kadar faydalanamazsınız. Portakal, vücuttaki zararlı maddeleri temizler. Cilt sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Cildin taze ve pürüzsüz görünmesini sağlamasının yanında cilt kırışıklıklarını önler. Hazmı kolaylaştırır ve kabızlığa iyi gelir. C vitamini oranı yüksek olan portakal, yağ yakımını da hızlandırıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Göz Makyajı Nasıl Temizlenir? Adım Adım Göz Makyajı Temizleme Yöntemleri
- 2 Rahim Ağzı Kanserinin Belirtileri Nelerdir? Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri Nasıl Anlaşılır ve Semptomları Neler?
- 3 Zeytin Yaprağı Faydaları – Zeytin Yaprağının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
- 4 Adaçayı Faydaları – Adaçayının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
- 5 Mor Lahana Faydaları Nelerdir? Mor Lahana Neye İyi Gelir, Hangi Hastalıklara Faydası Vardır?
- 6 Şifa deposu besin alabaş faydaları ile şaşırtıyor! İşte kanserden koruyan mucize besin alabaş...
- 7 Bir avuç dutun 9 mucizevi faydası! Şifa deposu dutun faydaları sizi çok şaşırtacak!
- 8 Karaciğer yağlanmasını önleyen reçete gibi öneri! İşte karaciğer yağlanmasını önleyen besinler...
- 9 Kavun ve limonun inanılmaz faydası! Sabahları düzenli tüketilen kavunun faydaları şaşırtıyor!
- 10 Her gün 7 zeytin 1 incir yemenin etkisi inanılmaz! Peki neden 7 zeytin 1 incir?