Salatalara katılan fasulye, mercimek ve nohut da anne için çok faydalı olacaktır. Beyaz ekmek ve beyaz undan yapılan besinleri tüketmek yerine tam tahıllı unlarla yapılan besinleri tercih etmelidirler. Posa, vitamin ve mineral içeriği nedeni ile sebze ve meyvelerde günde 3-5 porsiyon tüketmelidirler. Soğan, sarımsak, brokoli, kabak, karnabahar, acı baharatlar veya kuru baklagiller, anne sütünün tadını değiştirebilir. Bu durum bazı bebeklerde huzursuzluklara neden olabilir. Bebeğinizde ciddi birtakım huzursuzluklar gelişirse, bu tür besinler ya daha az sıklıkla tüketilmeli ya da hiç tüketmeyebilirler. Canı tatlı isteyen anneler sütlü tatlılardan, meyveli tatlılardan tüketebilirler. Çaylarında ve sularında kullanacakları tarçın tatlı isteklerini azaltacaktır. Tuz tüketimi azaltılmalıdır. Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır. Çay tüketimi yemeklerden 1 saat önce veya sonra olmalıdır. Açık ve limon eklenerek içilmesinde fayda vardır. Koyu çay ve kahve, kafein içermesi nedeniyle tüketilmemelidirler. Emziklilik döneminde anneler alkol, sigara ve gazlı içecekler kullanmamalıdırlar" dedi.