Karsambaç tatlısı nasıl yapılır?

Karsambaç, rendelenmiş buz veya temiz karın üzerine tatlı bir şurup ekilerek hazırlanan bir tatlıdır. Güney illerinde rastlanan bir tatlıdır. Yayla kültürü olan bölgelerde rastlanır.
1 kase temiz kar (temiz kar bulunmadığı zaman soğutucuda dondurulmuş sade dondurma kullanılabilir)
20 ml bal
Gül şurubu
Su
Yapılışı
Temiz Karı (veya dondurma) bir kasenin içine doldurun ve bir çorba kaşığı ile iyice karıştırın daha sonra bal ile suyu karıştırarak orta kıvamlı bir şerbet oluşturun ve bu şerbeti karın üzerine gezdirip kaşıkla iyice karın içine yedirin. İsteğe göre bal şerbeti yerine gül şurubuda kullanılabilir. Mersin yöresinde özellikle sıcak yaz aylarında sıkça tüketilen bu serinletici tatlı o bölgenin en çok tercih edilen tatlılarındandır. Hazır satanlar karı kalıp olarak aldıklarından kaselere aktarmak için özel bir alet ile rendelerler.


EN SON HABERLER
- 1 Göz Makyajı Nasıl Temizlenir? Adım Adım Göz Makyajı Temizleme Yöntemleri
- 2 Rahim Ağzı Kanserinin Belirtileri Nelerdir? Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri Nasıl Anlaşılır ve Semptomları Neler?
- 3 Mor Lahana Faydaları Nelerdir? Mor Lahana Neye İyi Gelir, Hangi Hastalıklara Faydası Vardır?
- 4 Şifa deposu besin alabaş faydaları ile şaşırtıyor! İşte kanserden koruyan mucize besin alabaş...
- 5 Bir avuç dutun 9 mucizevi faydası! Şifa deposu dutun faydaları sizi çok şaşırtacak!
- 6 Karaciğer yağlanmasını önleyen reçete gibi öneri! İşte karaciğer yağlanmasını önleyen besinler...
- 7 Kavun ve limonun inanılmaz faydası! Sabahları düzenli tüketilen kavunun faydaları şaşırtıyor!
- 8 Her gün 7 zeytin 1 incir yemenin etkisi inanılmaz! Peki neden 7 zeytin 1 incir?
- 9 Maydanozun kendi ayrı sapı ayrı faydalı! Mucize besin maydanoz sapının faydaları şaşırtıyor!
- 10 1 ay boyunca limonlu su içerseniz...Vücuda etkisi inanılmaz!