İnsan hayatını doğrudan etkileyen sebzeler yaşam süresini uzatıyor. Sarımsak yaşlanmayı geciktiriyor. Brokoli kanser oluşumunu engelliyor
Kaliteli, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek için yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmek gerekiyor. Uzun bir ömrün sırrının bu 7 mucize besinde olduğunu ifade eden uzmanlar, önemli altın kuralları ve bu besinleri sıralıyor...
KANSERE ENGEL BROKOLİ
Brokoli bedeni kanser tehlikesine karşı korur: Yapılan son bilimsel araştırmalar, Turpgiller familyasındaki sebzelerin kansere karşı bedeni koruduğu; özellikle brokolinin yenilmesinin, akciğer, kolon (kalınbağırsak) ve prostat kanserlerine yakalanma rizikosunu iyice azalttığını ortaya koymuştur. Yüksek oranlarda A vitamini kaynağı betakaroten ile C ve E vitaminleri içerir: Kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetine tutulma gibi rizikoları da en aza indirger.
KALP SAĞLIĞINA PAZI
Bu bitki en bilindik iki antioksidan için kaynaktır: Syringic asit ve kaempferol. Önce karbonhidratları basit şekere dönüştüren enzimi inhibe ederek kan şekerini düzenlemede yardımcıdır. Kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri korur, inflamasyonu azaltır. Kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini azaltır.
KAN HÜCRELERİNE ÇİN LAHANASI
Kas yapımında ve kan basıncının düşük kalmasında yardımcı potasyum açısından zengin olan Çin lahanası beyaz kan hücrelerinin aktivitesini arttırarak vücut bağışıklık sistemini güçlendirir. Toksin atımına yardımcı A vitamini açısından da zengindir.
DAMAR SERTLEŞMESİNE ISPANAK
Yeşil yapraklı sebzeler, damar sertleşmesini engellerken ve kalp hastalıklarıyla bağlantılı inflamasyonu azaltan doğal bileşik olan fitokimyasalları içerir. Yeşil yapraklılar vitamin, mineral, antioksidan ve fitokimyasalların etkisini arttıracak kombinasyonlar yapıyor. Hücrelerin toksinlerden arınmasına, DNA'nın serbest radikaller tarafından zarar görmesini engelliyor. Böylece kanser hücrelerinin çoğalmasını ve oluşmasını önlüyor.
GENÇLEŞTİREN BESİN SARIMSAK
Sarımsak; 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitaminleri içermektedir. Son yapılan çalışmalarda sarımsağın genlerimizi etkilediği bulunmuştur. Bu özelliği ile epigenetik bir besin olan sarımsak DNA diziliminde hücre yıkımını önleyerek yaşlanmayı geciktirmektedir. Doğal hayatta yaşanan stres, üzüntü, hareketsizlik hücre yıkımını arttırmaktadır. Tüketilen sarımsakla bu yıkım azalmaktadır.
KOLESTEROLE KARALAHANA
Karalahana kolesterolün düşmesine ve kanserden korumaya yardımcı olur. Karalahana ayrıca vücudun toksinlerden korunma sistemini de besleyici fitokimyasalları içerir.
ALZHEİMER'DA YEŞİLİN GÜCÜ
Yeşil yapraklı bitkiler ayrıca vücut tarafından nitrit oksite çevrilen doğal nitrat kaynağıdır. Nitrit oksit insan metabolizması için vazgeçilmezdir. Marul, gaz kan basıncını düşüren nitrit oksit, kan akışını destekler. Yeşil yapraklı bitkiler mental berraklığı arttırmakta, depresyonu önlemekte ve Alzheimer gibi hastalıkların riskini azaltmaktadır.