TARÇIN-ŞEKER
Kızartma yaparken bir yandan da küçük bir tavaya koyduğunuz tarçın ve toz şeker karışımını kavurun. Bu karışımın kokusu kızartma kokusunu bastıracaktır.
MAYDANOZ
Kızartma kokusu için bir diğer seçenek de maydanoz. Kızartma yağının içine koyacağınız bir parça maydanoz kızartma kokusunun daha az olmasını sağlar.
SİRKE-LİMON
Kızartma kokusu için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de sirke-limon yöntemidir. Bir cezvenin içine koyduğunuz suya yarım limon sıkın ve üzerine 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Bu karışımı ısıttığınızda evinizdeki kızartma kokusu kaybolacaktır.
TÜTSÜ
Kızartmanın kötü kokusundan hiçbir şekilde kurtulamıyorsanız kızartma işlemi sonrasında evinizde tütsü ya da kokulu mumlar yakabilirsiniz.
LİMON
Özellikle balık kızartırken kullanabileceğiniz bir yöntemse ocağın en küçük gözüne koyacağınız limonu ağır ateşte pişirmektir. Limonun pişerken yaydığı koku balık kokusunu anında bastırır.
TARÇIN-KARANFİL
Su dolu bir tencerede kaynattığınız çubuk tarçının içine birkaç karanfil tanesi eklerseniz eviniz kısa sürede kızartma kokusundan kurtulacaktır.