Perşembe 16.05.2019 12:10
Son Güncelleme: Perşembe 16.05.2019 12:10

Rambutan Meyvesi Nedir? Rambutan Meyvesinin Faydaları

Rambutan meyvesi ile tanıştınız mı? Uzak Doğu'da 'meyvelerin kralı' olarak adlandırılan rambutan meyvesini Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel anlattı. Rambutan meyvesi nedir? Rambutan meyvesinin faydaları...

RAMBUTAN MEYVESİ NEDİR?
Rambutan meyvesi, Uzak Doğu ülkelerinde oldukça sık görülüyor. Görüntüsüyle dikkat çeken rambutan meyvesi dış kabuğunda yer alan saçaklar sebebiyle farklı görünümlü bir canlıyı andırıyor. Uzak Doğu'da 'Meyvelerin kralı' olarak kabul edilen bu meyve, ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlansa da tadıyla farklılık arayanlara tatlı-ekşi mayhoş bir seçenek sunuyor. Üstelik tadı ve görüntüsüyle olduğu kadar mucizevi faydalarıyla da krallık unvanının hakkını veriyor.

RAMBUTAN MEYVESİNİN FAYDALARI
Gerçek bir antioksidan kaynağı olan rambutan, serbest radikallerle savaşarak hastalıklara karşı vücudu koruyor. Güçlü antioksidanlar sayesinde kanserden, kalp hastalıklarına kadar birçok hastalığa karşı vücudu dirençli kılıyor. Bunların yanı sıra;

-Yapılan araştırmalar rambutanın anti-diyabetik bir besin olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla diyabet hastaları tercih edebilir
-Lif yönünden zengin olması hem kilo vermeye yardımcı olur hem de sindirim sistemini düzenler,
-Düşük enerji içeriği sebebiyle diyetlerde güvenle tüketilebilir,
-İçeriğinde yer alan bol miktarda A,C,K vitaminleri sayesinde kemik gelişimi için önemli bir meyvedir,
-Demir yönünden de zengin olan rambutan meyvesi anemi hastalarına destek olabilir.


-Yüksek miktarda C vitamini içeren rambutan meyvesi, sperm sayısını ve kalitesini arttırır,
-Vücuttaki hücre hasarlarını tedavi etmede önemli bir yardımcıdır,
-Vücuttaki kan dolaşımını düzenler,
-Cilt için çok iyi bir besin olan rambutan meyvesi, deride oluşan hastalıklara iyi geldiği gibi cilde doğal bir parlaklık kazandırır,
-Lif sayesinde kabızlık çeken kişiler için tercih edilebilir.
-1 adedi yaklaşık 17 kalori olan rambutan meyvesini 2-3 adedini ara öğünde tercih edebilirsiniz.

RAMBUTAN MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?

Tropikal bir meyve olan rambutan ülkemizde sık sık tüketilmese de son zamanlarda birçok alanda kullanılmaya başlandı. Dışı tüylü, içi yumuşak görünse de nispeten sert bir yapıda olan dokusuyla rambutan meyvesinin çekirdeklerinin yenmesi önerilmez. Tat olarak üzüme benzemesiyle damak tadımızla uyumlu olan rambutan meyvesi çekirdeklerinden ayrılarak yenebileceği gibi keklerden tatlılara, kokteyllerden salatalara kadar birçok tarifte kullanılabilir

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.