Son Güncelleme: Çarşamba 04.12.2019 15:28
Kabak tatlısı nasıl yapılır? İşte kabak tatlısı tarifi...
Kışın tezgahlarda bütün ya da dilimlenmiş halde sıklıkla karşınıza çıkan bal kabağı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, bağırsak hareketlerini hızlandırıyor, tok tutuyor ve cilde iyi geliyor. İşte A, B, E vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan zengin bal kabağının faydaları saymakla bitmiyor. Bu kadar faydası bulunan bal kabağının tatlısı da birçok kişi tarafından sevilerek yeniyor. Peki kabak tatlısı nasıl yapılır? Kabak tatlısı yaparken hangi malzemeler kullanılır? Kabak tatlısı ne kadar sürede pişer? İşte leziz kabak tatlısı tarifi...
KABAK TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 600 gram bal kabağı
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 3 adet karanfil
KABAK TATLISI TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Tatlınızın özlü bir suyu olmasını isterseniz kaynarken 2-3 damla limon suyu damlatarak kıvamlandırabilirsiniz.
KABAK TATLISI TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker ile yaklaşık üç saat kadar bekletmeniz önerilir. Böylece şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesi ve suyunu salacağı için su eklemeden de pişirilmesi sağlanabilir.
KABAK TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Kabak tatlısı için yeşil ve sert kısımlarını da alacak şekilde kabuklarını soyduğunuz bal kabağını dilimledikten sonra iki parmak kalınlığında kesin.
Bol suda yıkadığınız bal kabağı dilimlerini tencereye yerleştirin. Üzerlerine toz şeker ve karanfilleri serpiştirin ve 1 saat kadar ağzı kapalı tencerede bekletin.
Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadıysa ilave edeceğiniz su ile bal kabaklarını orta ateşte 50 dakika kadar pişirin.
Suyunu tamamen çeken bal kabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.
İnce çekilmiş ceviz içi ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
KABAK TATLISI TARİFİNİN SERVİS ÖNERİSİ
Cevizle servis ederek, tatlınızın lezzetine lezzet katabilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Göz Makyajı Nasıl Temizlenir? Adım Adım Göz Makyajı Temizleme Yöntemleri
- 2 Rahim Ağzı Kanserinin Belirtileri Nelerdir? Rahim Ağzı Kanseri Belirtileri Nasıl Anlaşılır ve Semptomları Neler?
- 3 Zeytin Yaprağı Faydaları – Zeytin Yaprağının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
- 4 Adaçayı Faydaları – Adaçayının Faydaları Nelerdir, Ne İşe Yarar ve Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
- 5 Mor Lahana Faydaları Nelerdir? Mor Lahana Neye İyi Gelir, Hangi Hastalıklara Faydası Vardır?
- 6 Şifa deposu besin alabaş faydaları ile şaşırtıyor! İşte kanserden koruyan mucize besin alabaş...
- 7 Bir avuç dutun 9 mucizevi faydası! Şifa deposu dutun faydaları sizi çok şaşırtacak!
- 8 Karaciğer yağlanmasını önleyen reçete gibi öneri! İşte karaciğer yağlanmasını önleyen besinler...
- 9 Kavun ve limonun inanılmaz faydası! Sabahları düzenli tüketilen kavunun faydaları şaşırtıyor!
- 10 Her gün 7 zeytin 1 incir yemenin etkisi inanılmaz! Peki neden 7 zeytin 1 incir?