Son Güncelleme: Pazartesi 06.04.2015 17:36
Kahramanmaraş’ta Çiriş Otu Sezonu Başladı
İlkbahar mevsiminde yüksek dağlarda yetişen ve yöresel yemeklerde kullanılan çiriş otu iki gün önce tezgahlardaki yerini aldı.
Çiriş otu toplayıcısı Halil İbrahim Algan “2410 rakımlı Konur Dağları çiriş otunun en çok olduğu alandır. Havaların ısınmasıyla boy gösteren bu otu, yüksek kesimlerden topluyoruz. Bu otun, çirişli böreği, çorbası, sulu yemeği ve pilavı yapılır. Kendine has bir kokusu vardır. Bölge halkı bu otu çok sever, bizde bugün Konur Dağı’na bu otu toplamak için çıktık” dedi.
Mart ve nisan aylarında yeşil yaprakları topraktan yeni çıkarken toplanan çirişin kilosunu 5 TL’den sattığını anlatan Algan, vatandaşların bu ota büyük ilgi gösterdiğini, çorbalarda ve çeşitli yöresel yemeklerde kullanıldığını ifade etti.
KAHRAMANMARAS İLÇELERİ
- Göksun
- Afşin
- Pazarcık
- Onikişubat
- Dulkadiroğlu
- Ekinözü
- Çağlayancerit
- Elbistan
- Türkoğlu
- Andırın
- Nurhak
KAHRAMANMARAS HAVA DURUMU
4 Mayıs 2024 Cumartesi22 º
22 º / 13 ºEN SON HABERLER
- 1 Büyükşehir’in “Engelsiz Otopark” projesine Jüri Özel Ödülü
- 2 Büyükşehir, KAMEK’te inşaat sektörüne nitelikli iş gücü kazandırıyor
- 3 Başkan Görgel, büyükşehir personeli Remzi Taş’ın cenaze törenine katıldı
- 4 AK Parti İl Yönetimi'nden Başkan Görgel’e hayırlı olsun ziyareti
- 5 Başkan Görgel: Kahramanmaraş’ı çok daha iyi bir noktaya getireceğiz
- 6 Başkan Görgel, çocukların bayram sevincine ortak oldu
- 7 Deprem bölgesinde 23 Nisan coşkusu
- 8 Büyükşehir’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı
- 9 Başkan Görgel: Türkiye’de örnek şehir olacağız
- 10 Başkan Görgel: Ortak derdimiz, ortak sevdamız Kahramanmaraş