Pazartesi 25.02.2013

Rize'nin çayı organik oluyor

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 3 bin 300 dekardan 16 bin dekara çıkarılan tarım havzası sayesinde organik çay üretimini 6 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu her geçen yıl önem kazanan organik çayla ilgili yoğunlaştırılmış çalışmalarının sürdüğünü belirterek, var olan 3 bin 300 dekar organik çay havzasını 16 bin dekarın üzerine çıkardıklarını ifade etti. Sütlüoğlu üç yıl içinde 5 ila 6 bin ton seviyesinde organik çay üretmeyi hedeflediklerini söyledi. "Organik çayın püf noktası organik gübredir. Çay çöplerimizden organik gübreyi üretiyoruz" diyen Sütlüoğlu "Birçok üniversitemizle çalışarak elde etmiş olduğumuz bu gübremizle ilgili ürün bazında verimlilikte artış veya düşüş seviyelerini takip çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Çayda en önemli sıkıntının yıllardır kullanılan kimyasal gübre nedeniyle topraktaki değer kaybı olduğunu belirten Sütlüoğlu bu nedenle organik gübreye dönüş yapılmasının şart olduğunu dile getirdi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.