Ramazan yufkalarını hazırladılar
Zonguldak'ta ev hanımları, 11 ayın sultanı Ramazan sofraları için imece usulüyle yufka ve erişte hazırlığı yaptı.
Kozlu beldesine bağlı Güney Mahallesi Evrensel Caddesi'ndeki ev kadınları, Ramazan'da iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez damak tadı olan yufkayı imece usulü yaptı. Mahallede her gün başka bir evde toplanan kadınlar, yoğurdukları hamurları imece usulü açarak, sacın üzerinde pişiriyor. Daha sonra yaptıkları kuru yufka ve erişteleri paylaşıyor.
Mahalle sakinlerinden Hanım Arslanyılmaz(65), imece usulü yufka ve erişte hazırlama geleneğini bu yıl da sürdürdüklerini belirterek, "Bizler her yıl Ramazan ayına yufka açarak giriyoruz. Bu gelenek, kendimi bildim bileli devam ediyor. Her gün başka bir evde toplanarak imece usulü yufka açıyoruz. Yaptığımız yufkaları aramızda paylaşıyoruz. Çünkü Ramazan ayında oruç tutarken açlık hissetmemek için yufka yemek çok önemli. Sahurlarda yufka yemeden oruç tutamıyoruz. Bütün Zonguldak'ta kadınlar bunu severek yapar." dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Ağrı Gezilecek Yerler 2023 - Ağrı’da Gezilecek Tarihi Turistik Yerler, En Güzel Doğal Mekanlar ve Müzeler Listesi
- 2 Ordu’da sahiller halka açılıyor
- 3 Katı atıklardan enerji üretilecek
- 4 Başkan Güler’den örnek proje
- 5 Kuzey kale surları koruma projesi
- 6 Marka şehir yolunda güçlü bir adım
- 7 Sinop, Kuzey denizi ile barışıyor
- 8 Yeni Sinop inşa ediliyor
- 9 Korgan’ın çehresi değişti
- 10 Yürekleri ısıtan özverili bir ömür