Giriş Tarihi: 31.7.2013 12:33

Köylü kadınlardan yayık mesaisi

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Derebaşı köyü Hakver Mahallesi'nde eski usul ahşap yayıkla tereyağı yapmaya devam ediliyor.

Köy sakinlerinden Makbule Öztürk, 40 yıldır yayıkla tereyağı yaptığını dile getirerek, yayıkta yapılan tereyağının tadı ve lezzetini hiçbir mandırada yapılan yağlarda bulamayacaklarını söyledi.
Doğal ve lezzetinin güzel olduğu kadar yapımının da bir hayli zahmetli olduğunu dile getiren köylü kadınlar, 5 kilo sütü tereyağına dönüştürmek için 2 saat gerektiğini, yayık yayarken de hayli yorulduklarını köylü kadınların imece usulü dinlenerek yayığı sallama işini yaptıklarını ifade ettiler.
Bu yıl yağmurların zamanında yağmadığı için meralarda otların kurumuş durumda olduğunu söyleyen kadınlar, bundan dolayı hayvanların süt veriminin düştüğünü sözlerine ekledi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.