Narman'da yüzyıllardır devam eden bulgur kaynatma geleneği
Ağustos ve eylül aylarında başlanan bulgur kaynatma telaşı mahalle aralarında birlik ve beraberliği de beraberinde getiriyor.
Bulgur kaynatan vatandaşlardan Şühriye Kısa, 'Yıkadığımız buğdayları kazanlarda 30 dakika kadar kaynatıp hasırlar üzerinde 3 gün kadar kuruttuktan sonra değirmende öğütüp kabuklarından ayırdıktan sonra getirdiğimiz bulgurları rüzgarda savurduktan sonra den taşıyla öğüterek ve sonra eleyerek kışlık erzağımızı hazırlamış oluyoruz.Yapımı çok zahmetli bir şey ama alıntı bulgurlar bunları tutmuyor kaynattığımız bulgurları ince ve kalın olarak iki çeşit yapıyoruz bunlardan kışın den köftesi ,bulgur pilavı ve çorbalarda kullanıyoruz .Eğer gece kaynatırsak komşularımızla birlikte ateş közünde mısır pişirerek hisli demlikle çay kaynatarak bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz' dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Ağrı Gezilecek Yerler 2023 - Ağrı’da Gezilecek Tarihi Turistik Yerler, En Güzel Doğal Mekanlar ve Müzeler Listesi
- 2 Ordu’da sahiller halka açılıyor
- 3 Katı atıklardan enerji üretilecek
- 4 Başkan Güler’den örnek proje
- 5 Kuzey kale surları koruma projesi
- 6 Marka şehir yolunda güçlü bir adım
- 7 Sinop, Kuzey denizi ile barışıyor
- 8 Yeni Sinop inşa ediliyor
- 9 Korgan’ın çehresi değişti
- 10 Yürekleri ısıtan özverili bir ömür