Aktarlarda kış hazırlıkları
Kış mevsimi öncesi soğuk algınlıklarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aktarlar kış hazırlıklarını tamamladı.
Kış aylarında soğuk algınlığına iyi gelen bitkilerin ıhlamur, zencefil, kök tarçın, papatya ve ada çayı bu bitkiler kış için özellikle karışım yapılan ürünler olduğunu ifade eden aktarlar kuşburnu, kızılcık gibi meyvelerin kurutulmuşları da katılarak daha güçlü bir koruyucu sağlanabileceğini söylediler.
Aktarlar, son zamanlarda salgın haline dönüşen grip hastalığı için zencefili bal ile beraber karıştırılıp, limonla tüketilmesini veya zencefilin toz hali alınıp sütle karıştırılıp içilmesini önerdiler. Aktarlar, 'Bademcik ve boğaz intihabı ile ilgili olarak da yine ada çayı, admin çiçeği ve ebe gömecini öneriyoruz. Kış aylarında insanlar aktarlardan en çok kuru üzüm alıyorlar ama insanlar soğuklardan dolayı üşütüp hasta oldukları için bu durumda en iyisi onlar için ıhlamurdur. Bu son dönemlerde farklı bazı bitkilerde kullanılmaya başladı.
Ekinezya gibi bağışıklığı güçlendiren bitkiler yine beraberinde nar çiçeği bitkileri vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Özellikle insanların soğuğa karşı direncinin düşmesinden dolayı bundan sonraki süreç hareketlenir. Kışın soğuk algınlıkları için arı sütü polen propolis bal bunlar karışım yapıp tüketilirse vatandaşlar hasta olmadan kış mevsimini geçirirler.' şeklinde konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Ağrı Gezilecek Yerler 2023 - Ağrı’da Gezilecek Tarihi Turistik Yerler, En Güzel Doğal Mekanlar ve Müzeler Listesi
- 2 Ordu’da sahiller halka açılıyor
- 3 Katı atıklardan enerji üretilecek
- 4 Başkan Güler’den örnek proje
- 5 Kuzey kale surları koruma projesi
- 6 Marka şehir yolunda güçlü bir adım
- 7 Sinop, Kuzey denizi ile barışıyor
- 8 Yeni Sinop inşa ediliyor
- 9 Korgan’ın çehresi değişti
- 10 Yürekleri ısıtan özverili bir ömür