Cuma 08.04.2016

Bir Samsun klasiği

Samsun'un Havza, Kavak ve Ladik ilçesindeki "kaz asma" tesislerinde yapılan yöresel yemek tiride vatandaşlardan yoğun talep geliyor. Kaz etinden yapılan ve türkülerde adı geçen tirit, Havza, Kavak ve Ladik ilçelerinde hemşehri derneklerinin düzenlendiği "tirit gecelerinde" vatandaşları bir araya getirirken, kış aylarında hizmet veren tesislerde bu lezzeti tatmak isteyenler için tirit hazırlanıyor. Havza'daki tesislerde odun ateşinin önüne asılan kazlar, iki saatte pişiriliyor ve kazdan akan yağa bandırılan yufka parçaları, bulgur pilavı ve kaz etiyle konuklara ikram ediliyor. Tesisin sahibi Ali Uysal elektriğin, televizyonun olmadığı yıllarda uzun kış gecelerinde sohbet ortamları oluşturmak ve zaman geçirmek için evlerde yapılan özel bacalara asılarak hazırlanan tiridi günümüzde aynı yöntemle pişirerek müşterilerine sunduklarını söyledi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.