Son Güncelleme: Çarşamba 29.11.2017 15:20
16 saatte pişiyor… Gece 04'te sıraya giriyorlar
Sivas'ın yaklaşık 200 yıllık geleneği 'kelle ziyafeti', kış aylarında daha çok ilgi görüyor. Sivaslılar, kelle yemek için sabah saatlerinde, kelle pişiren özel fırınlara akın ediyor. Fırındaki 'kelle ziyafeti' halk arasında kelle, baltayla ortadan ikiye ayrıldığı için 'kelle kırdırmak' olarak da biliniyor.
EN SON HABERLER
- 1 Ağrı Gezilecek Yerler 2023 - Ağrı’da Gezilecek Tarihi Turistik Yerler, En Güzel Doğal Mekanlar ve Müzeler Listesi
- 2 Ordu’da sahiller halka açılıyor
- 3 Katı atıklardan enerji üretilecek
- 4 Başkan Güler’den örnek proje
- 5 Kuzey kale surları koruma projesi
- 6 Marka şehir yolunda güçlü bir adım
- 7 Sinop, Kuzey denizi ile barışıyor
- 8 Yeni Sinop inşa ediliyor
- 9 Korgan’ın çehresi değişti
- 10 Yürekleri ısıtan özverili bir ömür