Çarşamba 20.03.2013

Ev yapımı sucuğa büyük ilgi

'Sucuğun başkenti'nde ev yapımı sucuklara ilgi arttı. Kasaplar, marketlerdeki fabrikasyon ürünlerin zorlandığını dile getirdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği" ile sucuk ve salama kırmızı et ve beyaz et karıştırılamayacak. Bu ürünlere mesafeli duranların gözdesi ise ev yapımı sucuklar. Kayseri'de genellikle Kurban Bayramı'nda vatandaşın kendi yaptığı sucuklar, bayram sonrasında kasaplar tarafından hayat buluyor. Güvenli ev yapımı sucukların satış oranları ise marketlerdeki fabrikasyon ürünleri zorluyor. Sucuk, salam ve sosis gibi et ürünlerine tavuk eti karıştırmanın önüne geçen kanunun yürürlüğe girmesiyle, ürün fiyatlarında da artışlar yaşandı. Kilosu 40 liraya kadar yükselmesi beklenen sucuğun alternatifi ise ev yapımı ürünler. Kayserili Kasap Süleyman Apaydın, vatandaşın marketlerde ucuz fiyatlarla satılan sucukların yerine kendi gözleri önünde yapılan ürünlere daha çok ilgi duyduğunu söyledi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.