Çarşamba 19.06.2013
Son Güncelleme: Salı 18.06.2013

Bu yemekler bayat ekmekle yapılıyor

Selçuk Üniversitesi'nin 'İsraf Etmiyorum Ekmekten Yemek Yapıyorum' yarışmasında ekmek kullanılarak yapılan çeşit çeşit yemekler büyük beğeni topladı

S
elçuk Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi ve Toprak Mahsulleri Ofisi Konya Bölge Müdürlüğü tarafından ülkemizdeki ekmek israfını önlemek ve bayat ekmek kullanımına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'İsraf Etmiyorum Ekmekten Yemek Yapıyorum' konulu 'Yemek Yarışması' düzenlendi. 'En İyi Yemek Tarihi Kitabı'nın yazarı Şef Ömür Akkor, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Baysal, Türk Mutfakları Yemek Yazarı Şef Dr. Nevin Halıcı, beslenme uzmanları, diyetisyenler, alanında uzman akademisyenlerin ve şeflerin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada ekmekten yemek yapan yarışmacılar kıyasıya yarıştı. 97 yarışmacı çorba, etli yemek, salata-meze, börek-çörek ve tatlı kategorisinde sunumlarını gerçekleştirdi. Selçuklu Belediyesi önünde düzenlenen yarışma programına Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ali Sönmez, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Daire Başkanı Mustafa Bahar, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, TMO Konya Şube Müdürü Yaşar Kesen, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'in Eşi Hatice Gökbel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
İSRAFA DİKKAT ÇEKİLDİ
Programın açılışında söz alan TMO Daire Başkanı Mustafa Bahar, "Bir yılda israf edilen ekmekle ülkemizin 23 günlük ekmek ihtiyacı karşılanmaktadır. Üretim ve tüketim aşamalarında israfı önlemek için duyarlılığın oluşturulması, bayat ekmeklerin tekrar gıda için kazandırılması ve tam buğday ekmeği tüketimine teşvik etmek için bu yarışmayı düzenliyoruz. Böyle yarışmalarla toplumumuzu ekmek konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz" dedi. Açılış konuşmalarının ardından ekmek israfının boyutlarına dikkat çekmek amacıyla TMO'nun hazırladığı kamu spotları sunumu gerçekleştirildi. Sunumun ardından dünyaca ünlü Şef Ömür Akkor, bayat simitle Mahmut Nedim Bin Tosun'un 'Aşçıbaşı' kitabından 'Ballı lokma tatlısı yaptı. 97 yarışmacının kıyasıya yarıştığı yarışmanın sonuçları jürinin değerlendirmeleri sonucunda belirlendi.

BAYAT SİMİTLE TATLI

Sonuçlara göre çorba kategorisinde birinci Şeref Büyükçizmeci, ikinci Ayşe Olgaç ve üçüncü Fadime Aker oldu. Etli yemek kategorisinde birinci Saliha Taşkın, ikinci Beyhan Bayındır ve üçüncü Elmas Sarı oldu. Meze-salata kategorisinde birinci Süheyla Koç, ikinci Prof. Dr. Kamile Marakoğlu ve üçüncü Ayşenur Büyükyılmaz ödüle layık görüldü. Börek-çörek kategorisinde birinci Mustafa Erdoğan, ikinci Havva Evren ve üçüncü Kezban Alan oldu. Tatlı kategorisinde ise birinci Ayla Ayyıldız Doğan, ikinci Habibe Şengün ve üçüncü Emine Türker oldu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.