Ocağı da tadı da bambaşka lezzet
Kentin markalarından olan Tokat kebabı önceleri bağ evlerinde özel tasarlanmış ocaklarda hazırlanıyordu. Bu lezzet şimdilerde restoranlarda özel ocaklarda yapılıyor
AYDOĞAN'IN KEBAP ŞİİRİ
Aydoğdu'nun şiiri şöyle, "Tokat kebabıyım ben Tokat'ın öz çocuğu/ Ta ezelden ebede bir lezzet yolculuğu/ Kuzularım Niksar'dan Kazova'dan biberler/ Domatesim pazardan lavaşa sarıp yerler/ Patlıcanlar Erbaa'dan patates/ Artova'dan Mevsiminde yiyenler bir ömür boyu söyler/ Bilinsin diye yazdım şecerem budur benim/ Duyun anlayın işte kimim ya da kimdenim/ Sebzelerim Tokat'lı hem etimde Tokat'lı/ Rayihamda Tokat'lı lezzetimde Tokat'lı/ Ocağı ören usta ateşi gören usta/ Şişleri döven usta bilin hepsi Tokat'lı/ Asırlar aşıp geldim bu topraklardan tadım/ Her damağa ziyafet tokat kebabı adım...
EN SON HABERLER
- 1 Hababam Sınıfı’nın Dilaver’i depremden kurtarabildiği hatıralarıyla hayata yeniden başladı! Dilaver Gür: Aldığımız ödüllerin bir kısmı enkaz altında kaldı
- 2 Talas Belediyesi'nden 23 Nisan korteji
- 3 Erciyes’e tam not
- 4 Eğitime 5 bin tablet desteği
- 5 Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde hummalı çalışma
- 6 Kayseri'de kepengi inik sarraftan gelen kadın sesleri polisi harekete geçirdi
- 7 Kayseri'de kepengi inik sarraftan gelen kadın sesleri polisi harekete geçirdi
- 8 Kayseri'de çocuk parkının yakılması güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi
- 9 Jandarmadan "Başıboş gezen ineğe trafik cezası" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yapıldı
- 10 Kayseri'de bin 300 metre uzunluğunda yer altı şehri bulundu