Çarşamba 23.10.2013

Kuşburnu kazanları kaynamaya başladı

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde kış için yiyecek hazırlıkları yapılıyor. Salça yapımının tamamlanmasının ardından köylü kadınlar şimdi de kuşburnu marmeladı ve reçeli için kazan başına geçti. Anadolu'nun birçok yöresinde yaygın olarak bulunan kuşburnu, içerdiği mineral ve vitaminler nedeniyle gıda ve ilaç sanayinin aranan bitkileri arasında yer alıyor.
İLAÇ HAMMADESİ OLARAK KULLANILIYOR
Doğada kendiliğinden yetişen ve içerisinde C, P, A, B1, B2, E ve K vitaminleri ile mineral maddelerden özellikle P ve K elementleri bulunan kuşburnu meyvesi, birçok Avrupa ülkesinde ilaç hammaddesi olarak kullanılıyor. Bağırsakları yumuşattığı, sindirimi kolaylaştırdığı bilinen meyve, ishali kesiyor, kansere karşı koruyucu özelliği taşıyor. Ürün aynı zamanda romatizma ağrılarını hafifletiyor, kandaki insülin miktarını ayarlamaya yardımcı oluyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.