Çarşamba 18.12.2013

Ünlü Gacer buğdayının üretiminin arttırılması hedefleniyor

Türkiye'de yalnızca Develi'nin 9 köyünde genetiği değiştirilmeden üretilen Gacer buğdayından yapılan yiyeceklerin, sahip olduğu yüksek protein değeriyle kırışıklıkları azaltarak yaşlanmayı geciktirdiği belirtiliyor. Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani Ziraat Fakültesi, buğdayın üretimini artıracak özel bir otomasyon üzerinde çalışıyor. Buğdayın kabuğundan ayrılmasını sağlayacak sitem sayesinde buğdayın işlenmesi kolaylaşacak. Böylelikle hem üretim hem de tüketim artacak. Buğday üreticisi Doğan Özdemir, "Gacerin kabuğundan ayrılması zor. Diğer buğdayların ayrışması daha kolay. Un sanayisi de o yönde gelişti. Gacer'in otomasyonu ihmal edilmişti" diye konuştu.
Murat PINAR

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.