Develi’de arabaşı sezonu açıldı
Soğuk kış gecelerinin ayrılmaz parçası geleneksel arabaşı çorbası, Kayseri’nin Develi’de kışın gelmesiyle birlikte sofralardaki yerini aldı. Dondurulan hamur ile yenilen ve bin yıllık bir geçmişe sahip olan arabaşı, komşuların kaynaşması için ise tam bir aracı.
Anadolu coğrafyasının geleneksel aşı arabaşı çorbası, Develi İlçesi'nde sofralardaki yerini aldı. Kasım ayındaki aşurenin ardından yağan ilk kar ile birlikte yapılan arabaşı, görselliği ile de göz dolduruyor. Yapıldığı evin önünde ışık yakılarak herkesin davetli olduğu mesajı verilen arabaşı ziyafetinde sofralarda yer bulmak ise kolay olmuyor. Tüketilmesi bile diğer yemeklerden farklı olan arabaşında ekmek yerine hamur yeniyor. Pişirilerek tepsilere dökülen dondurulmuş hamur, tavuklu çorbaya batırıldıktan sonra yutuluyor. Değişik bir yeme tarzına ve lezzete sahip olan arabaşı çorbasının ikinci davet adresi ise, hamuru çorbaya düşüren kişi oluyor.
KAYSERİ İLÇELERİ
- Talas
- Akkışla
- Develi
- Özvatan
- Kocasinan
- Pınarbaşı
- İncesu
- Bünyan
- Sarız
- Yahyalı
- Hacılar
- Sarıoğlan
- Felahiye
- Melikgazi
- Yeşilhisar
- Tomarza
KAYSERI HAVA DURUMU
22 Mayıs 2024 Çarşamba28 º
28 º / 11 ºEN SON HABERLER
- 1 Kayseri’de 19 Mayıs coşkusu
- 2 Kayseri’de 110 dağcıdan Erciyes’e 19 Mayıs zirvesi
- 3 Talas Belediyesi’nden tarihe ışık tutan belgesel!
- 4 Kayseri’de 160 engellinin asker kınası yakıldı
- 5 Kayseri Büşükşehir, Kariyer Merkezi Projesi ile 5 bin 757 kişi iş buldu
- 6 Kayseri’de İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açıldı
- 7 Kocasinan, LED teknolojisiyle 6 yılda 12 milyon lira tasarruf sağladı
- 8 Kayserililer KAYBİS’i çok sevdi
- 9 Bir annenin başarı yolculuğu
- 10 Başkan Büyükkılıç’tan şelaleler diyarına davet