Kayseri’de kar, I. Alaaddin Keykubat’ın heykelinde sanata dönüştü

Kayseri’de Hunat Hatun Medresesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Selçuklu Hükümdarı I. Alaaddin Keykubat’ın kardan heykeli yapıldı.
Tarihi ve kültürel miras yönünden Anadolu'nun en zengin şehirlerinden biri olan kadim kent Kayseri, bu mirasına en güzel şekilde sahip çıkarken yetiştirdiği sanatçılarla da tarihi mekânlarında sanat çeşitliliğini canlı tutmaya devam ediyor.
ALAADDİN KEYKUBAT'IN HEYKELİNİ YAPTI
Bu kapsamda Hunat Hatun Medresesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatını sanatseverlerle buluşturmaya devam eden Sanatçı Ali Akargöl, son günlerde kenti beyaza bürüyen yoğun karı sanata dönüştürdü. Akargöl, bir Selçuklu eseri olan Hunat Hatun Medresesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde Selçuklu Hükümdarı I. Alaaddin Keykubat'ın kardan heykelini yaptı. Çalışmayı değerlendiren Akargöl, Hunat Hatun Medresesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde kar çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Konseptimiz Selçuklu, Selçuklu'nun büyük hanlarından Alaaddin Keykubat'ın büstünü yaptık. Tamamıyla Selçuklu çalışmaları. Bir Selçuklu çinisi kondurduk. Kaide'nin üzerine Alaaddin Keykubat, arka planda yine bir Selçuklu kemeri ve onun üzerinde bir Selçuklu Kartalı yaptım. Bir bütün olarak kompozisyon halinde çalıştım. Alaaddin Keykubat'ın kabri burada, bundan dolayı Alaaddin Keykubat'ı çalışmamızın iyi olacağını düşündük" diye konuştu.
Hunat Hatun Medresesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde Kültepe tabletleri, çivi yazısı ve taş oymacılığı üzerine sanatını icra eden ve aha önce de Erciyes'te kar heykelciliği yapan Sanatçı Ali Akargöl, geçtiğimiz günlerde yine Hunat Hatun Medresesi Kültür ve Sanat Merkezi içerisinde, Kayserili büyük deha Mimar Sinan'ın kardan heykelini yapmıştı. Hunat Hatun Medresesi Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki Mimar Sinan ve I. Alaaddin Keykubat'ın kardan heykelleri sanatseverleri bekliyor.
KAYSERİ İLÇELERİ
- Talas
- Akkışla
- Develi
- Özvatan
- Kocasinan
- Pınarbaşı
- İncesu
- Bünyan
- Sarız
- Yahyalı
- Hacılar
- Sarıoğlan
- Felahiye
- Melikgazi
- Yeşilhisar
- Tomarza
KAYSERI HAVA DURUMU
19 Mayıs 2025 Pazartesi24 º
24 º / 9 ºEN SON HABERLER
- 1 Kayseri’de "Koramaz Vadisi Müzesi" ziyarete açıldı
- 2 Kayseri’yi Ankara-Niğde Otoyolu’na bağlayacak yol için ilk ihale yapıldı
- 3 Kayseri'de 19 Mayıs coşkusu Fener Alayı İle başladı
- 4 Kayseri’de Hıdrellez Bayramı kutlandı
- 5 Kayseri‘de 550 bin domates fidesi 1 saatte tükendi
- 6 Kayseri Kariyer Merkezi ile 1 ayda 255 kişi işe yerleşti
- 7 Kayseri’de bir evden 1 kamyon çöp çıkarıldı
- 8 Yaylaya inen ayı 20 kovan arıyı telef etti
- 9 Şelalede mahsur kalan 4 keçi 4 saatte kurtarıldı
- 10 ‘Uçurtmalar Büyükşehirden, uçurmak çocuklardan sizden"