Son Güncelleme: Çarşamba 24.06.2015 08:58
Vatandaşlar, Ramazanda Sakatat Kebabına Yoğun İlgi Gösteriyor
Kebapçı Hanifi Zor, Ramazan ayı içerisinde iftardan sonra sakatat kebabı yemenin alışkanlık haline geldiğini belirtti.
Kebapçı Zor, teravih namazından çıkan Kilislilerin, ciğer, böbrek, dalak, yürek, karaciğer ve koç yumurtası gibi sakatat türü kebapları yediğini ifade ederek, "Havanın sıcak olması nedeniyle iftar vaktinde aşırı yemek yemeyen vatandaşlar, namazdan çıktıktan sonra muhakkak kebap yiyorlar. Kebaba olan talebin fazla olması nedeniyle işlerimizde büyük bir artış var. İftardan önce iş yerlerini açıyoruz. Sahura kadar, her çeşit kebap ve sakatat türü kebapları satıyoruz. İşlerden memnunuz. Bazı vatandaşlar ise kebap yedikten sonra dürüm yaptırıp evlerine götürüyorlar. Kilis’te, kebap yemek özellikle Ramazan’da bir alışkanlık haline geldi" dedi.
Kilis’te kebapçıların, büyük mangallarını iş yerlerinin dışına çıkararak kebap pişirmeleri dikkat çekiyor.
KILIS HAVA DURUMU
28 Nisan 2024 Pazar34 º
34 º / 22 ºEN SON HABERLER
- 1 AFAD aracı takla attı: 3 yaralı
- 2 Beton mikseri ile otomobil çarpıştı: 2 ölü
- 3 İHA muhabiri kaza yaptı
- 4 Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinden korkutan yangın!
- 5 Kilis’te otomobil kurşunlama 17 yaşındaki şüpheli yakalandı
- 6 “Kemerinle yol ver hayata”
- 7 Kilis’te Filistinli mazlumlar için kermes
- 8 Arkadaşını bıçakla öldüren zanlı yakalandı
- 9 7 Aralık coşkuyla kutlandı
- 10 Kimsesiz ve Filistin’deki çocuklar için kermes