Son Güncelleme: Pazartesi 29.06.2015 09:02
İftar Sofralarını Meşhur “Kilis Tava” Süslüyor
Türkiye’de nüfus ortalamasına göre en çok etin tüketildiği kent olan Kilis’te, iftarda en çok tüketilen yemeklerin başında Kilis tavası geliyor.
Kilisli Kasap İzzet Canözer, yöreye özgü Kilis davasının ramazanda en çok tüketilen yemeklerin başında geldiğini ifade ederek, “Kilis tavasını hazırladıktan sonra fırına gönderiyoruz. Kilis tavası pide fırınında pişirildikten sonra evlerde sofraya geliyor. Et tüketiminin fazla olduğu Kilis’te, kasaplar olarak iftara Kilis tavası yetiştirmek için hummalı bir şekilde çalışıyoruz”
KILIS HAVA DURUMU
6 Mayıs 2024 Pazartesi19 º
19 º / 10 ºEN SON HABERLER
- 1 AFAD aracı takla attı: 3 yaralı
- 2 Beton mikseri ile otomobil çarpıştı: 2 ölü
- 3 İHA muhabiri kaza yaptı
- 4 Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinden korkutan yangın!
- 5 Kilis’te otomobil kurşunlama 17 yaşındaki şüpheli yakalandı
- 6 “Kemerinle yol ver hayata”
- 7 Kilis’te Filistinli mazlumlar için kermes
- 8 Arkadaşını bıçakla öldüren zanlı yakalandı
- 9 7 Aralık coşkuyla kutlandı
- 10 Kimsesiz ve Filistin’deki çocuklar için kermes